äntligen lite bilder...

tjo!
ja jag vet att jag är uuuuusel på att uppdatera här, blir ju bara mer o mer sällan jag skriver nått här, inte bra inte bra..
tänkte iaf slänga in lite bilder så ni får en liten uppdate på sötisen...

image790
Banan är favvofrukten, han blir lite halvt knäpp så fort man tar fram en och sen proppar han munnen full som en liten apa ;)
image791
Kan bjussa på mig själv med magen oxo ;) tagen för typ snart 2 veckor sedan...
Christoffer är ju duktig och har lyckats få blixten att spegla sig i vitrinskåpet, klant ;) hihi

image792
Gullungen äter frukost :)

image793
sista gången på babysimet, hela steg 3 har Alvin vart som en igel på mig i vattnet o inte alls tyckt att babysim är en rolig aktivitet, tydligen är det väldigt vanligt att det är så just under steg 3 då de ofta är i separationsfas åldern då.. sista gången nu gick det dock mycket bättre än resten av kursen, typiskt när det va sista gången..
Vi ska iaf till fyrishov om några veckor tillsammans med lite andra sollentuna mammor o då hoppas jag han tycker det är mysigt att bada :)

image794
äter pommes frittes och håller i tandborsten samtidigt :)

image795
Nya vagnen har kommit, eftersom det va rea på en engelsk sajt passade vi på att köpa hem den redan nu, dessutom går den ju att använda som singelvagn oxo så vi ska ta tag i att sälja nuvarande singelvagnen, kommer sakna den för det är en toppvagn men den känns rätt överflödig nu när vi köpt den här smarta vagnen som kan användas både som singel o syskonvagn... på bilden är den dock så att båda barnen sitter och till en början kommer den inte se ut så här för lillkillen kommer ligga "underst" och Alvin sitta "över" ni som har koll på denna vagn vet hur jag menar o för er andra låter det säkert hel snurrigt :-D
image796
Alvin ville testa Gabriels sittplats, verkade tycka det va rätt mysigt där under så jag hoppas det inte blir protester när lillebrorsan får sitta där o inte han sen :-D

image797
Morgongos i sängen, glaad kille

image798
hela knasfamiljen i sängen :)

image799
Alvin och vi har bytt sovrum med varandra och i samband med det har Alvin fått en ny garderob, här håller Christoffer på att montera den och Alvin måste ju kolla så allt går rätt till :)

well, det får bli allt för denna gång...

föresten har Christoffer fått nytt jobb, helt underbart bra på många olika sätt, han börjar redan nu på måndag, såå skönt att slippa ha honom jobbandes kvällar, nätter, helger etc, dessutom med betald semester och mycket bättre lön än på tidigare jobbet, underbart underbart!!!


bilder..

jag är trött o sist jag försökte mig på att blogga gick det ju inte så bra så nu slänger jag bara in bilder så jag kommer ikapp...

först födelsedagsfirande hemma hos min mamma den 6 januari..
image780
Födelsedagsbarnet öppar paket med Alvin i knät, Stefan skymtar i bakgrunden...
image781
Alvin med morbror Oskar
image782
Glassbomb till efterätt
image783
Sen nån dag, vilken mins jag inte, kom Jennie och Isac förbi o fikade o lekte...
image784
Sötis Isac

image785
Alvin glor på tv med mammas mobil i handen, tagen nångång förra veckan kanske :)

image786
Vi träffades allihopa i bvc gruppen för att fira sötisarnas 1 års dagar, jätte trevligt hade vi med god matt och trevligt sällskap.
image787
Alla hade med sig varsitt paket så fick alla välja varsitt...
image788
Alvin har valt ett paket men ser inte direkt intresserad ut av att öppna det :-D
han fick iaf en fin bok och ett pussel :) tack!!!

image789
idag kom mormor förbi efter jobbet, här prövar Alvin hennes glasögon :-)

sådära.. inser att jag inte fotat så jätte mycket senaste två veckorna men efter 1 års sprutan vart Alvin dålig o sen vart rutinerna upp o ner så vi har vart rätt trötta här hemma. rutinerna är fortfarande lite upp o ner o sötis sover oroligt på nätterna o vaknar tidigt vi hoppas det snart vänder... iaf så går han nog mer än han kryper nu, sötsnosen, så gulligt när han tultar fram..
Magen växer men känns ändå mindre än senast, har hittils bara gått ner i vikt sen jag vart gravid denna gång. Han sparkar iaf som en jädra tok där inne, trodde det skulle bli lite lugnar denna gång då jag fått veta att jag har moderkakan i framvägg o det kan dämpa lite men inte då, han sparkar o lever rövare som fasiken där innne...
vi har äntligen kommit på ett namn o jag tror det är helt klart att det blir det... om vi inte ändrar oss blir det en liten Gabriel som kikar ut i mitten på maj :)

nä nu sängen, god natt!

Lite vardag igen..

halloj!
nu börjar vardagen så smått rulla på igen och jag måste erkänna att jag tycker det  är rätt skönt, öppna förskolor att besöka, veckor med rutiner o saker att göra, hur som så avslutades helgerna med firandet av min mammas födelsedag i söndags... här följer lite bilder från detta..

INTE.... suck va trött jag blir när jag bestämt mig o tagit tag i o fått tid för att blogga o så vill den jädra bloggen inte sätta in några bilder... jaha... det får va bara det här här så länge så får vi se om jag orkar/hinner/kan fixa till inlägget senare ikväll... suck...

Alvin 1 år

ja tänk va tiden går fort, i torsdags fyllde vår älskade gullunge 1 år!
Vi firade med släkten och Alvin fick massor av presenter, en bra blandning av kläder och leksaker men gud va med grejjor vi har här hemma nu när det både vart jul o födelsedag :) tack alla snälla för jätte fina presenter.

image762
"wow va mycket paket"
image763
Här sitter vi o äter, vi fick sprida ut oss lite för att få plats, först åts det paj, sallad och bröd...

image764
sen va det dags för paket öppning, Alvin sitter snällt och väntar på att alla ska samlas :)
image765
"mamma hjälper mig att öppna för jag hajjar inte det här riktigt än"

image766
pappa vill oxo va med på ett hörn, mamma ser helt konstig ut, hehe :)
image767
Alvin fick blandannat en jätte fin traktor av sin farmor, den är mycket uppskattad, man kan sitta på den, gå bakom o köra, man kan tuta höögt och mycket annat skoj :)
image768
han fick även ett instrumentsett med en trumma, trumpet, maracas o lite annat.. jätte kul mormor och co som gav oss detta det lär bli livat här hemma, haha ;) här provspelar pappa trumman ;)
image769
image770
Här är bild på 1 års tårtorna oxo. Vi hade tänkt att Alvin skulle få smaka tårta för första gången i sitt liv men eftersom han inte visade något som helst intresse för det så fick han ingen iaf, tänker inte truga i honom onyttigheter i onödan :)
image771
Här hjälper hela familjen till med att blåsa ut ljuset på tårtan, tror mamman blåste mest och sonen minst ;)
image772
Gosar med kusin Emil innan han slocknade i sängen, det är jobbigt att fylla år :)

Idag hade vi våra trevliga grannar Markus, Maria och lilla Alicia här på lunch, Alicia är född i september och inte så jätte kul att leka med än men Alvin ville gärna klämma o känna på henne lite, tyvärr missade jag att fota just då men här är iaf en bild på hela familjen :)
image773
Vi åt lunch o fikade o åt resterna av Alvins födelsedagstårta, mycket trevligt va det!
Jag började prata med Maria på familjeliv nångång i våras o sen visade det sig att vi bodde i lägenheterna mittemotvarandra, komiskt :)
image774
Alvin vill va med på bild..
image775
och lillskruttan Alicia

Efter Alvins sovstund mellan 13 o 15 tog vi oss en pulka promenad
image776
image777
så här satt han större delen av åkturen, ser inte bekvämt ut men det va tydligen skoj att titta rakt upp i himlen, som va rätt mörk när vi va ute, haha...
image778
"eh va ljust det blir av blixten, lägg ner det dära"

Måste bara avsluta med en bild på hur jag hittade Alvin för några dagar sedan i hans rum...
image779
Gosar med nallen :)

Jul och Nyår 2007

hej!
som jag trodde har det inte blivit uppdaterat här under jul och nyår men idag ska jag väl inleda nya året med ett inlägg tänkte jag :)

Det får nog helt ekelt bli en bildkavalkad med lite bildtexter för annars kan det här bli hur långt som helst o jag har annat att hinna med ;)

image742
Några dagar före jul lyckades jag äntligen ta en bild när Alvin va i färd att gå, nu ser man ju iofs inte att han går för han står ju bara där men iaf... han började ju för ett gäng veckor sedan med de första stapplande stegen o nu blir det fler för varje dag, så sött när han stapplar runt ;)

image743
Alvin brevid granen med alla paket under på julaftons morgon
image744
jaha vart kom de här grejorna ifrån? ;)
image745
Vi åt julaftonslunch hemma hos oss tillsammans med Alvins Farfar (här på g att hjälpa Alvin öppna en julklapp) Mormor och Stefan, Morfar och Carina och Morbror Oskar, många julklappar blev det och sen kom tomten ;)
image746
Alvin va inte så bra på att öppna sina julklappar så vi fick hjälpa till men det va väldigt skoj när man sen såg vad som gömt sig där inne
image747
Åh den här va rolig, brum brum...
image748
Sen kom då tomten (en utklädd mormor som inte kunnde hålla sig för skratt)
image749
"nä men varför har mormor klätt ut sig" såg det faktiskt ut som han tänkte vid flera tillfällen... haha
image750
haha det här va skoj..
image751

image752
mamma hjälper mig att öppna julklappen som tomten hade med sig...

image753
kul plocklåda från farfar och Erika

På juldagen skulle Faster Anneli och kusinerna Emil och Johan komma och farmor men Christoffer vart magsjuk natten mellan julafton och juldagen så vi fick skjuta upp det tills på torsdagen...
jag va dålig på att fota men här är iaf en bild på Anneli och Alvin.. Anneli ville gosa men Alvin va inte supersugen just då ;)
image754

Dagen före nyårsafton åkte Christoffer iväg på jobb över nyår, han kommer hem senare idag, så det såg länge ut som att jag och Alvin skulle få fira nyår själva men så bestämdes att Noel och hans mamma och pappa skulle komma över på middag, trevligt..
image755
image756
Kul bil tyckte båda...
image757
"Jaja jag går väl iväg då för Alvin tog ju bilen..."
Vi hade en lung och trevlig kväll. Alvin somnade vid 8 snåret och sov sig genom tolvslaget trots allt oväsen från fyverkerierna, Noel sov en stund vid åtta snåret men va sen tappert vaken ända tills det va dags att åka hem kring halv ett snåret...

När vi vaknade i morse snöade det, äntligen, det snöar faktiskt fortfarande men man kan ju hoppas att det blir lite kallare så snön får stanna för just nu är det rätt blött... Alvin och jag va ute och invigde äntligen pulkan som han fick i november och som bara stått och väntat på att snön ska komma..
image758
Jag kunde nog ha fått dragit runt på honom hur länge som helst om han fick bestämma men det fick han ju inte ;)
image759
Konstigt vitt på marken, men kul va det :)
image760
"mamma påstår att hon har gjort en liten snögubbe, jag förstår inte vad hon snackar om tycker mest det ser ut som en snöhög" ;)
image761
påväg  in, något motvilligt ;)

Senare idag/kväll kommer Christoffer hem. Jag och Alvin ska in och hämta Mormor och Morbror Oskar som kommer med tåget från Danmark vid tjugo i fyra men annars bara va hemma o slappa. Alvin somnade för 20 min sen och jag ska passa på att äta lite lunch och ta en liten lur jag oxo, va ju uppe till typ 1 igår och sen vaknade Alvin första gången vid 3, välling vid 5 och upp vid halv åtta så jag känner mig lite lagom trött, brukar ju lägga mig vid typ 10 annars ;)