Trasig dator...

buhu min dator har lagt ner, det är därför det inte blivit uppdaterat här på länge då kameran inte ville samarbeta med Christoffers dator.. finns ingen möjlighet att köpa ny dator förens efter sommaren... hur ska jag överleva? om någon har en dator att låna ut under sommaren kan ni ju skrika till ;)

iaf så kommer här nu ett gäng bilder..

image271
Christoffer gör situps med alvin som extra tyngd ;)
image272
jätte kul tyckte Alvin

När man vaknar i vagnen efter en sovstund kan kepan ha hamnat lite på snedden, men Alvin är glad ändå och otroligt söt förstås
image273

image274
I måndags va det dags för babysim igen, Alvin gillar det, här har Christoffer precis dykt upp efter att ha vart under vattnet, jätte kul tycker Alvin
image275
1,2, 3, nu kommer det vatten säger vi o så ser Alvin ut såhära ;) men inga kalsupar faktsiskt..
image276
pust jag klarade mig ;)

image277
På måndagskvällen va vi hos pappa och Carina på middag, Carinas syster Nettan och 2 av hennes söner med respektive var där oxo, jätte trevligt och gott. Här sitter Alvin i Nettans knä och har det bra.

image278
Söt i vagnen i tisdags...

image279
Medans jag duschade i morse låg Alvin under babygymet och lekte, men fötterna va tydligen roligare än grejorna i gymmet ;)
image280

image281
Idag va det träff med föräldragruppen på bvc, här ligger Filip, Rasmus, Alvin och Elina och har det bra, Alvin pillar lite på Elina, mysigt med tjejer ;)
image282
Jag ska bara ta lite på dig, fast Elina ser inte jätte road ut


så, nu hoppas jag att jag kan uppdatera här lite oftare... lille herren har dock vart aningens missnöjd nu i 3 dagar o 3 nätter, vi misstänker att det kanske är tänder på G men det syns inget ännu, får väl se om det spricker upp snart, vore skönt att få en förklaring på hans griniga humör...

köket tar sig och vi har som deadline att ha allt klart den 17/6 då vi ska ha namngivningsfest för Alvin, får väl se om det är klart eller inte då, oavsett så kommer det en hel del folk så hyffsat ska det väl iaf vara :)

Öppna förskolan och ikea

idag va Alvin och jag på öppna förskolan här i kärrdal tillsammans med en mamma från föräldragruppen på bvc, Camilla med lilla Hedvig, det va rätt lite folk där, lungt och skönt mao, vädret ute va ju ingen hitt idag direkt :/
här är lite bilder från dagen...

image267
Camilla och Hedvig, fast Hedvig har tydligen inte alls lust att titta in i kameran ;)

image268
Hedvig och Alvin bekantar sig lite med varandra...
image269
båda två tittar i kameran :)

på eftermiddagen va vi på ikea för att köpa lite kompleterande grejor till köket, bla lampa till över köksbordet och sådära, Alvin va lite halvtrött men det gick ändå helt oki, duktig liten kille...
Nu har Alvin precis ätit gröt och badar med Christoffer.. här är en bild på sötisarna tidigare idag
image270

Middag hos mormor och babysim

på söndagen va vi bjudna hem till min mamma och Stefan för att fira Stefans födelsedag lite i efterskott, som vanligt vart Alvin mest uppmärksammad men vi sjöng iaf för Stefan :)
image257
Alvin tillsammans med moster Maria

image258
Alvin och moster Karin

tidigare på dagen igår fick Alvin smaka morotspure för första gången, det slank ner fint det oxo :)
image259
Man märkte först att han reagerade på att det va nått nytt han fick i munnen men han spottade aldrig utan mumsade i sig med god aptit :)

idag måndag va det dags för babysim igen, Christoffer va tvungen att vara kvar hemma då elektrikern skulle komma men min mamma följde med oss istället, hon tog massa fina bilder när Alvin plaskade runt i vattnet...
image260
Står på bassängkanten innan vi ska börja..
image261
jagar badleksaker :)

idag gjorde vi en övning där barnen ska ligga på rygg och hålla i förälderns tummar, släpper de tummarna hamnar de under vattnet, Alvin släpte mina tummar heeela tiden vilket resulterade i att han hamnade under vattnet måånga gånger, haha stackarn, dock verkar han rätt bra på att stänga igen så han fick faktiskt aldrig någon kallsup han såg bara väldigt förvånad ut varje gång jag fick fiska upp honom över ytan, hihi sötisen... som om detta inte vore tillräckligt med undervattensövning så hälldes det även vatten över huvudet på barnen, 1, 2, 3 nu kommer det vatten säger vi och sen häller ledaren vatten ..... han är så duktig o ser mest lite paff ut.. typ såhära
image262
sen va han trött o somnade i bilen påväg hem, fortsatte otroligt nog att sova i babyskyddet inne i typ nästan 1 timme, vaknade åt gröt o fick på sig pyjamas, ammade o somnade.. MEN sov bara i typ 30 min innan han vaknade o va typ pigg.. då fick han ligga i babygymmet lite innan vi gick o la oss igen.. sen somnade han typ 20.30 i sin säng.. får väl se när han tänker vakna nästa gång.. jag och Christoffer fixar som vanligt i köket.. jag bara pausade lite för att skriva här :)

föresten.. några bilder från i går morse oxo, han har en tendens att vrida sig i babygymet så han ligger helt knäppt, dessutom brukar han lyfta upp hela babygymet, haha.. :)
image263
ser lite jobbigt ut att ligga sådära tycker jag nog men tycker han det är kul så fine ;)
image264
Lite fel ledd ligger du på kanske sötnosen?

nä nu måste jag göra ett ryck i köket innan sängen kallar...

Måste bara slänga in en bild på köket efter kvällens jobb, lampor och eluttag är uppsatta under skåpen och luckorna sitter på på de 3 dubbeldörrsskåpen, de ska visserligen justeras och handtag sättas på men nu börjar man iaf få en lite glimt av hur det kommer se ut.. fiiint :)
image265

och en bild på vitrinskåpet som kom upp häromdagen.. :)
image266

Mera renovering...

tjing!
bara renoveringsbilder idag oxo... vi har minsan kommit en bra bit påvägen nu, sååå skönt och det blir sååå fint.. o jädrigt stort o rymligt kök mot förut och ändå är vardagsrummet stooort trots att vi knyckt en hel del av det till köket...

image253
Idag har pappa och Christoffer slitit med sista biten skåp och bänkar, fast här ser det mest ut som om att det är pappa som jobbar, Christoffer står o spanar in i kylen, haha :)

image254
Här är alla stomarna på plats, nu ska det bara in hyllor och lådor och så ska det ju sättas sockel nere vid golvet och även en kant upptill så det inte blir dammsammlande skåp...det ska på lite täckskivor o så ska handtagen dit.. sen ska även golv och taklister sättas upp plus att det ska fixas det sista med elen och en rörmokare ska hit o instalera diskbänk o diskmaskin men nu ser man iaf i stora drag hur köket kommer se ut... :)
den långa bänkskivan längst hitåt ibild upptäckte vi va kantstött, suck har vi otur eller otur? kommer få en ny om 3-4 veckor så vi sätter inte upp den upphöjda bardelen förens vi får ny skiva...

image255
Wiii, jag älskar vårt nya skafferi med utdragbara lådor.I vanliga skåp kommer man ju aldrig åt sakerna som står längst in... jag har roat mig med att sortera in allt snyggt och prydligt i lådorna, undra hur länge det kommer va så här fint ;)

image256
och så slutligen en bild som är tagen borta från fönstret...

nu är jag tröööt o ska gå och lägga mig, fortsättning följer...

bara kort om renoveringen..

tjo!
tänkte bara lägga upp en bild efter dagens jobb så man ser vad som händer, det går framåt helt klart :)
jag har under kvällen roat mig med att montera ihop lådorna till skafferiet och sen även monterat in dem i skafferiskåpet, fiiint :)

image252
kyl/frys står nu på plats, det ska till någonslags galler eller liknande mellan kyl/frys och överskåp... i morgon fortsätts det och har vi tur och är min pappa och älskade Christoffer riktigt duktiga står resten av skåpen på plats i morgon kväll ;)

ikea krångel..

tjo!
ja så började vi då sätta upp skåpstomar igår, härligt härligt det börjar lixom arta sig men tror ni inte att den jädra diskbänken är felgjord...  de har satt ner själva diskhoarna på fel ställe så intil väggen glipar det några centimeter o där den ska gå kant i kant med underskåpstomen sticker den över några centimeter...

kul jul... hur som så va det inga problem när jag ringde till ikea, de va så kundvänliga så, det vi nu får göra är att vi sågar av bänkskivan där den sticker över kanten så vi kan få in spisen och fortsätta "bygga" vidare på andra sidan, vi får stå ut med att det är en glipa intill väggen, vi tar hit en rörmokare som instalerar hela hon o diskmaskinen och sen om 3-4 veckor (snabbare kunnde det tyvärr inte gå) kommer ikea hit med en ny diskbänk i rätt mått och de skickar även med en kille som instalerar den och står för kosnaden.. detta innebär då inga mer kostnader för oss men däremot kan vi inte kakla förens nya bänkskivan är på plats.. well well... allt kommer bli klart bortsett från kaklet så vi får stå ut, känns bara så typiskt ikea...
här är iaf lite bilder på när skåpen började komma upp... ska visserligen på ekluckor o fronter men det blir senare.. :)
image249
Ny diskmaskin på plats, spisen står framför allt för den går inte in i sin "lucka" pga den dumma bänkskivan, idag ska vi såga av den jäveln ;)
image250
Det kommer iaf bli sjuktsnyggt när vi väl är klara :)
image251
Alvin flyttade in i ett av köksskåpen, hehe, sötisen...

köksleverans och öppna förskolan..

igår måndag levererades så äntligen köket från ikea, jag va som ett litet barn på julafton och ville helst öppna alla paketena samtidigt men min förståndiga pappa och min kära make strukturerade istället upp allt på ett fint och förståndigt vis ;-) på kvällen fick vi skruvhjälp av Stefan, Oskar, Karin, Frida och Benny, toppen bra! eller föresten Karin skruvade nog inte hon hjälpte mamma att röjja upp lite i vårat totalt ostädade hem ;)
image241
På den här bilden ser det mest ut som att Stefan och Christoffer skruvar medans de övriga tittar på.. jag kan iaf intyga att ALLA skruvade under kvällens lopp ;) sen fick vi in nya kyl/frysen oxo så den står och är fin
image242
Hade inte hunnit bli tillräckligt kallt i frysen än när jag tog bilden det är därför den är så tom ;)

idag tisdag fick Alvin smakis av potatis och majspure, det gick ner lika bra som gröten, det är ett litet matmonster vi har :)
image243

På eftermiddagen åkte jag och Alvin till Öppna förskolan i tureberg, det va lagom mycket folk och väldigt trevligt...
image244
Camilla och Noel va där
image245
Lina och Elvira va oxo där...

image246
Här ligger Alvin, Noel och en liten kille som hette Markus (om jag minns rätt nu)och slappar i den härliga pölen.

Under kvällen har jag hunnit med att handla på willys, åka och hämta en väldigt stor o stark borr och måla en vägg i köket...
i morgon kommer min pappa hit och så ska han och Christoffer börja sätta upp skåpen, jippie... :)

Helgen

äntligen börjar jag känna mig ok i förkylningen, i torsdagskväll känndes det som att det va på g att bli bihåleinflamation av det hela men tursamt nog vände det igen efter lite rinexin ätande och nu känner jag mig oki, skönt :)
Helgen har gått till renovering förstås, Christoffer jobbar för fullt med det sista på köksgolvet, i morgon levereras köket från ikea, jippie :)

här följer lite bilder..
image236
Vi började lägga golvet på lördagen och han då såhär långt...
image237
Nu är nästan hela golvet klart, bara lite kantbitar som fattas, Christoffer är såå duktig :)
jag har hjälpt till lite på ett hörn men eftersom jag är mjölkkossa är jag inte riktigt lika tillgänglig, plus att Christoffer nog är bättre på det dära än vad jag är ;)
image238
Alvin vill gärna vara med där det händer grejor så där golvet va klart kunnde han ligga i gymet o leka lite :)
sen igår har han börjat låta mycket mer än tidigare, han verkar ha upptäckt sin röst och testar olika tonlägen för fullt ;)
image239
Åh vad jag kan skrika högt :) men han skriker inte så som han skriker när han är arg eller ledsen utan han låter väldigt glad och det låter väldigt högt ;)
image240
Mums mums va fingrarna är goda....


Renoveringen...

i går, fredag, kunnde vi på kvällen börja lägga golvet i köket, jippie...
vi har fortsatt nu idag, Christoffer är påväg ut för att såga till några av plattorna innan vi kan fortsätta..
här följer lite bilder...

image230
image231
Ja plattorna är lite dammiga de är helt svarta egentligen...
image232
Här ser man även hallgolvet som är grått klinker, kommer bli en liten list mellan de två golven sen...
fint blir det..

image234
För att friska upp minnet lite så såg köket ut såhär tidigare.. .väggen till höger där även kyl o frys står är nu borta...
lite skillnad blir det :)

image235
å för att få med en bild på sötisen och även där friska upp minnet, en bild på Alvin endast 2 dagar gammal, shit att han vart så pluttig, man glömmer så fort och de växer ännu fortare ;)

veckan..

tjing!
så va det redan torsdag igen, tiden springer iväg.
i måndags va det dags för babysim för första gången, självklart glömde vi kamerna, jag fotade lite med mobilen men jag hittar inte sladden så jag kan fixa in de bilderna i datorn så det får bli bilder efter nästa gång istället, Alvin verkade iaf gilla att få bada i riktig pool, vi va 6 stycken i gruppen, Christoffer va i vattnet med Alvin den här gången nästa gång får jag bada.

på tisdagen va vi på öppna förskolan här i kärrdal med ett gäng från föräldragruppen från bvc, det va trevligt, bra ställe att umgås på, här ligger Filip, Victor och Alvin och sprattlar lite lagom ;)
image227
Alvins röda i bodyn skär sig mot madrassen, illa ;) haha
i soffan sitter (från vänster) Camilla med Rasmus, Trude med Elina, Camilla utan sin dotter Hedvig och Nikki med mamma Cecilia.
image228

På kvällen va det dags att åka och besiktiga bilen, den gick inte igenom, skoj.. nu måste den in på service, låter billigt och bra :/
Idag va det träff på bvc och vi pratade om smakportioner, såg en film om hur man kunnde laga sin egen barnmat... när ska man hinna det undrar jag? blir nog mest burkar här men man kan ju försöka göra nått storkok någångån om man råkar få nått ryck ;)

I morgon va det tänkt att jag skulle träffa Lina med Elvira och ta en promenad men mina dumma bihålor har börjat göra jädrigt ont så jag ska försöka ta mig till vårdcentralen i morgon, gissar på att det kan va bihållsinflamation o då behövs meducin :/

vi avslutar med en gosbild på mig och Alvin
image229

åh ja just det, jag har gått o blivit rödhårig oxo, kännde för lite förändring så här på våren :)

renoveringen går framåt, på måndag kommer köket levereras från ikea, ett gäng snälla människor, typ familj kommer hit och hjälper till att skruva ihop skåpen och sen ska de upp o kaklas plus att listerna ska sättas så är vi faktiskt klara sen, ska bli sååå skönt för det är otroligt rörigt här hemma o har ju vart ända sen vi rev det första på långfredagen...

helgen..

hallåj!

ja min förkylning håller i sig, idag är jag dock mycket bättre och piggare, skönt det.
egentligen skulle vi till Erika igår och firat hennes födelsedag men jag va för dålig då fortfarande så det blev inget, typiskt :/

vi har iaf under helgen lyckats införskaffa en matstol till Alvin så han kan sitta ordentligt när han äter sin gröt :)
Skaffat en bilbarnstol så vi har det klart när han växt ur babyskyddet, va utförsäljning på den vi ville ha så därför passade vi på när priset va bra :)

vi har idag vart hemma hos Alvins farmor och ätit mumsig middag och umgåts, nice :)

i morgon blir första gången på babysimmet, ska bli skoj att se vad han gillar det :)

här kommer lite bilder från helgen...

image219
Det är väldigt skoj att stå upp numera, ligga ner har jag väl gjort tillräckligt tycker Alvin ;)

image220
Alvin sitter och pular lite med sina pryttlar i nya matstolen, skoj att komma så högt upp

image221
Härligt väder idag, Alvin och jag låg ute på en filt i gräset ett tag, fina nya kepsen har han på sig

image223
Alvin tror att man ska käka upp babygymmet..
image224
mums mums...

image225
Här står Alvin på farmors bord och ser glad ut :) farmor är en kul prick tycker han och skrattar för fullt :)

image226
Farmor sa att jag va en goding så jag va tvungen att smaka lite ;)

superförkyld men renoveringen fortsätter..

urk jag har åkt på en dunderförkylning, feber och skit :/ mår verkligen uselt har inte vart ordentligt sjuk sen innan Alvin föddes och lillkillen blir 4 månader idag...
Christoffer har som tur är för mig vart hemma idag och kunnat avlasta när jag inte orkat så jag kunnat vila, han har även vart duktig och både pluggat och jobbat i köket...
image212
plastmattan sitter rätt hårt men måste bort innan nya laminatgolvet ska läggas...
image213
golvet i hallet är lagt och fogat men lite skitigt på den här bilden...

sen lite bilder på sötisen...
image214
ibland kan man suga på nappen en liten stund men oftast är det händerna som åker in i munnen :)
image215
Alvin har upptäckt sina fötter och tydligen är de rätt skoj att suga på stortån ;) vig liten rackare trots tjock mage ivägen :)

image216
blåa ögon eller blåa ögon? ;)

image217
va!? pratar du med mig? ;)

orkar inte skriva så mycket mer här så ni får nöja er med detta, nu ska jag äta upp middagen och sen lägga mig..
kram på er!

ps: idag vägdes och mättes föresten Alvin på bvc.. 8300g och 64.7cm lång, viktkurvan har hoppat ner ett steg vilket bvc sköterskan inte direkt tyckte gjorde nått, kan bli tungt för oss att bära på klunsen innan han lär sig att ta sig fram själv annars. ds.