Bilder..

tjo!
ja nu har det gått mer än 2 veckor sen jag skrev nått här sist, har iaf fotat lite så det här får bli ett inlägg med mycket bilder o lite text typ.. :)

Den 12 dec va det jul/luciafirande på öppnaförskolan Mysebo där vi brukar gå, massor av söta tomtar, lucior, pepparkaksgubbar/gummor o jag vet inte allt :)
image722
Tittar när EvaLena spelar gitar...
image723
image724
knastomte.. :)

Hemma kan man oxo vara tomte, här med för stor tomteluva :)
image725
image726
gott med kex...

image727
tvättmaskinen är väldigt intressant, oavsett om den är på eller av :)

image728
Alvins boll försvan in under vår säng, det är inte riktigt kryphöjd där under plus att det är massa saker och damm där men det hindrade ju inte Alvin från att krypa efter...
image729
undra hur många gånger han slog i huvudet innan han kom ut på andra sidan? ;) han va glad o nöjd trots detta..
image730
På lucia va vi o hade luciafirande på öppnis här i kärrdal, de flesta va små nissar/nissor, här sångsamling i pölen :)
image731
Selma och Alvin kör vagn :)

I måndags va det så dags för vårt rutin Ul på danderyd, mormor va snäll och barnvaktade Alvin när jag och Christoffer åkte iväg för att se att allt stod bra till med räkan i magen... Allt såg bra ut och vi fick veta att det är ännu en liten kille där inne, ojoj jag ser framför mig hur mycket mat mina två killar kommer vräka i sig när de är tonnåringar ;) hehe... Vi fick Ul:et inspelat på vhs och 6 bilder med oss hem, skoj :) Alla namnförslag tas tacksamt emot då vi har supersvårt att hitta nått bra namn, mellannamnen är klara det blir Carl Mikael och så Erngren i efternamn men vi behöver ju ett tilltalsnamn oxo, kan ju va bra :)
En annan tjej i min mammagrupp är oxo gravid igen och hade ul samma dag, de hade lite svårt att få barnvakt så vi hade Viktor hos oss när de va iväg lite senare på dagen
image732
Viktor, Alvin och Christoffer (ja jag vet inte riktigt vad min make gör på bilden men men) ;)
image733
Kul att ha en kompis hemma, fast mestadels satt de i varsin ända av rummet eller så skulle de ha precis samma leksam samtidigt ;) hehe...

Sen ett gäng bilder som är tagna bara lite då o då under senaste 2 veckorna..
image734
Sitter och väntar på middag
image735
hoppar ner i leksakslådan...
image736
Precis kommit in från liten promis...
image737
linslus :)

idag var Jennie och Isak här och fikade på dagen, det visade sig att killarna hade likadana bodys på sig, sötisarna..
image738
image739
Det verkade i början som att Alvin ville att Isak skulle leka lite mera, men han va mer intresserad av att sitta o prassla med en bok eller så, vilken polare som inte leker, hehe... det blir nog mycket bus när de blir lite äldre :)
image740
image741
sötnosarna!

Vart ett helt gäng bilder här nu, blir nog inte mer uppdaterat innan jul. Ska ha släkt på julaftonslunch här på julaftonen o sen lite mer släkt på juldagen.
Ska lägga in Sill i morgon göra skinka och lite annat på söndag. På Lördag ska jag och älsklingen in till stan gå på bio o käka, myysigt. Mormor barnvaktar Alvin. På söndag ska va spela bingolotto på uppesittarkväll.. vi spelar INTE bingolotto i vanliga fall men just uppesittarkväll är rätt mysigt, förhoppningsvis är allt färdigt så man faktiskt kan sätta sig ner i soffan o bara slappa o hålla tummarna för att vinna massa stålar ;) drömma kan man ju alltid !

God Jul på er alla!
kramar från familjen Erngren

Lite nytt..

tjo!
Här kommer lite bilder från senaste dagarna...
största nyheten är att Alvin så smått börjat gå utan nått stöd :) i söndags tog han typ 2 steg o idag ökade han på o gick som mest 6 steg i sträck, hände flera gånger, från vardagsrummsbordet till mig som satt en bit ifrån.. sen plötsligt när jag satt och åt såg jag hur han reser sig o går helt självmant några steg :) haha stora killen ;)
har tyvärr inga bildbevis men kanske ska försöka mig på det i dagarna ;)

image717
lika skoj som vanligt att krypa ner i backen i hallen ;)
image718
inte sååå bra att stå upp i den då den har hjul, inte konstigt att Alvin har blåmärken lite här o var just nu, han är ju totalt orädd grabben ;)

image719
"hihi va skoj det är att dra ut alla kläder ur trådbackarna"
image721
"alla ska ner på golvet"
image720
"sådär ja nu är jag klar nu sticker jag"

Alvin 11 månader

jepps, idag blev lillplutten hela 11 månader o om en månad fyller han 1 år, det känns overkligt, va tiden har gått fort, jag tyckte ju nyss han föddes o va riktigt liten plutt :)
igår tog han sina första små steg helt själv, stora killen, han är helt orädd o tyckte det va jätte skoj att försöka ta sig från tv bänken till mormor som satt en liten bit ifrån :) får väl se när gåendet kommer "på riktigt"

iaf igår va det första advent o vi va bjudna hem till mamma och stefan på glöggmingel, trevligt trevligt, massa goda kakor, glögg, kaffe o trevligt folk. Efter minglet när alla utom närmaste familjen gått hem vart det middag och sen traditionsenligt önskelist skrivning. Nu ger vi iofs bara Oskar och Alvin julklappar men man kan ju alltid skriva en önskelista iaf :) dessutom så vill Oskar tydligen köpa lite julklappar för han jobbar extra nu o tjänar egna pengar o tycker det är lite kul att få köpa till oss :)

idag va det babysim som vanligt på måndagar, Alvin är fortfarande mammig o klänger som tusan på mig i bassängen, men men det släpper väl med tiden. Annars har jag och Alvin mest slappat här hemma, så jädra trist väder hela dagen så inte ens en promis har det blivit. Alvin har tränat på att gå idag igen och tagit några steg några gånger. Han står vi vardagsrumsbordet o jag sitter brevid o så lockar jag o då släpper han bordet o försöker gå, ibland blir det nått steg men ibland glömmer han lixom att flytta fötterna o lutar sig bara framåt.. haha, han tycker det är kul iaf. När han kom fram till mig satte han sig ner kröp tillbaka till bordet o ställde sig upp för att göra samma sak igen :)

well här kommer lite bilder..

image709
Frida och Alvin.. o typ Karins hand ;)

image710
Alvin påväg ut ur leksakskorgen som han krypit in i, han är lite knäpp men han verkar gilla att krypa in i saker, typ lådor o sånt :) jag va tyvärr för långsam med kameran o han inte fota när han va i korgen :)

image711
Allt som går att stoppa i munnen stoppar man i munnen :)

image712
Jag tror att han försöker pussa på mormor... Alvins pussar är rätt blöta o rätt ofta biter han istället så det är inte jätte mysigt att pussas med Alvin ;)

idag här hemma va Alvin i hallen o lekte, jag viste att han va där o plötsligt inser jag att det är väldigt tyst, jag ropar o frågar vad han gör men han är lika tyst för det.. jag går dit o hittar honom såhär..
image713
Vi har mössor o vantar o sånt i den gröna lådan i hallen, Alvin har öst ut typ hälften o sen krypit ner i lådan.. fråga mig inte hur han kommer ner i den utan att den välter, han har en likadan i sitt rum som han oxo tagit sig ner i men jag lyckas aldrig få se när han faktiskt tar sig dit.. ur kommer han iaf inte själv....
image714
Läragåvagnen kan man ju förstås oxo sitta i, här med standardminen, ihoprynkad näsa.. :)

image715
ute o går med vagnen, men när det tar stopp gnäller han o så får man vända vagnen åt honom :)

image716
Det ska börjas i tid, blivande datanörd kanske ;) haha..
eftersom Alvin tycker tangentbord, mobiler, telefoner, fjärrkontroller etc är såå skoj o han inte får ha våra har han fått egna som va gamla o ändå inte användes, dock är det ju inte riktigt lika skoj som mammas o pappas grejor :)

så det får va allt för idag, nu ska jag krypa ner i sängen, god natt!