Öppnis och föräldragruppsträff

idag tisdag har vi hunnit med både öppnis på förmiddagen och sen träff med föräldragruppen på eftermiddagen.

tisdag har öppnis här i kärrdal frukostbuffe, vilket är toppen, vi va där från strax efter 9 till strax före tolv.
Barnen ser ut att ha dukat upp en egen frukost, ser så sött ut när de sitter där tillsammans...
image910

Efter öppnis gick vi hem och åt lunch och sov för att så fort Alvin vaknade åka iväg hem till Cecilia och Nikki och träffa mammagruppen... va ett tag sen vi träffade en del av dem o det händer ju så mycket när man inte ser dem så ofta, va stora de blivit :)
image911
Alvin och Hedvig står o ser lite luriga ut längst bort på uteplatsen..
image912
Camilla (Hedvigs mamma) och Sofia med Viktor i knät
image913
Nikki står o ser lite ängslig ut
image914
Alvin och Elina
image915
Sötnöt Alvin :)

I morgon blir det öppnis på Mysebo med sopplunch, mumsigt. På eftermiddagen städning o fix inför kvällen då Markus och Maria kommer på valborgsmiddag, nice!

Helgen

helgerna går ju på tok för fort men vi har iaf hunnit med en del grejor, vi har inget planerat för helgerna nu fram till flytten då vi verkligen behöver packa, tar ju aningens längre tid med en liten kotte kring benen lixom.... o kanske framför allt när man är i v. 38 :-D

i går, lördag, storhandlades det på förmiddagen, packades det lite gran men inte så mycket, grillades det på kvällen och åts utomhus, härligt härligt... Lite bilder kommer här...

image900
söt liten Alvin som envisas med att knäppa upp knapparna på mammas jeans...

image901
Christoffer har precis tänt på grillen som syns i bakgrunden...

image902
Alvin och mamma myser i solen på uteplatsen medans pappa grillar ;)

image903
utskuren biff, potatis, morot, rotselleri, sötpotatis och sås mumsas det på...

image904
Banan till efterätt

image905
Testar solbrillorna o nya solhatten


Under söndagen fick vi mycket gjort. Alvin fick vara hos mormor mellan typ 9 och ett så att både jag och Christoffer kunde koncentrera oss på packandet o en hel del lådor vart det och lite allmänt uppröjt. När Alvin kom hem va det ner i sängen för hans del o lunch för mig och Christoffer, sen sov vi oxo ett tag, skönt :)
Vid 4 snåret ringde min mamma o frågade om vi ville komma dit o grilla med dem o eftersom vår plan för middag va fiskpinnar va detta inget svårt val :)
Åkte dit till fem snåret och mumsade grillat, potatisgratäng och smarrig efterätt.

image906
Alvin mumsar på lite majskrokar o citronvatten före middagen...

image907
Det är skoj att springa runt i mormors trädgård...

image908
Busar med mormor

image909
Det va allt för denna gång.

Alvin sover skönt i sin säng o jag ska oxo krypa ner.
Planen för veckan är, inget bokat i morgon måndag. Tisdag öppnis kärrdal på förmiddagen och fika med mammagruppen på eftermiddagen, onsdag öppnis Mysebo på förmiddagen och förberedelser inför kvällen på eftermiddagen. Grannarna Markus och Maria med deras lilla Alicia kommer hit på Valborgsmiddag på onsdag, ska bli trevligt. Härligt sen med en ledig dag på torsdagen pga 1 Maj och sen va det nästan helg igen :)

Kram och God natt på er!

Alvin dansar lite..

nu ska vi se om jag lyckas få in den här filmsnutten här....
det är ju inte så lätt att fånga honom på ett litet videoklipp o han är sötare när han dansar live men ni får hålla till godo med detta nu

har aldrig försökt mig på att få in ett videoklipp förut så jag vettetusan om jag lyckas...

Sömn..

ja tänk vad en god natts sömn kan göra, jag känner mig pigg idag, igår va jag som en zombie men i natt sov både jag och Alvin bra, så skönt, jag va nog bara uppe 2 gånger för att kissa och en av gångerna vart det välling till Alvin samtidigt oxo så jag känner mig utvilad. Är ju just nu bortskämd med att Alvin sover till typ åtta på mornarna oxo så det är väldigt skönt, sen brukar vi ligga i sängen o titta på barnprogram o mysa på morgonen, ja Alvin ligger väl inte direkt still så länge men han låter iaf mig ligga kvar o dra mig o så springer han iväg till sitt rum lite titt som tätt o kommer tillbaka med en bok eller nått han tycker vi ska kika i :) Sen äter vi frukost vid halv nio snåret sådära, lagom soft :)

iaf så tänker jag slänga in lite bilder idag igen på sötnosen, han ligger o sover i sin säng o egentligen borde jag nog göra det oxo för att orka med eftermiddagen o kvällen men jag känner mig så otrött så det känns inte så lockande, vet iofs att jag ångrar mig om eftermiddagen blir seg, Christoffer ska iväg o klättra direkt efter jobbet och kommer inte hem förens Alvin redan sover så det är jag som ska orka själv hela dagen idag.. jaja får se om jag tar mig en lur senare kanske ;)

image894
Det är ju så härligt väder ute så jag och Alvin åt lunch på uteplatsen idag, han fick dock ha en mössa på sig för det är inte sommar än ;)

image895
hihi kul att äta ute, synd bara att morsan kapade huvudet på grabben :)

image896
Sötskrutten äter lite russin efter maten


Sen måste jag ju faktiskt lägga in lite bilder på lite klädinköp jag gjort till kotten i magen, Gabriel. När man väntade Alvin hade man ju hur mycket tid som helst att fokusera på mage, klädinköp o allt sånt men när man har en snart 16 månaders att ta hand om på dagarna så hinner man inte riktigt med graviditeten.
Iaf så har det handlats lite nya grejor till Gabriel, vissa saker vill jag att de ska ha haft som bara deras kläder, typ en pytteliten pyjamas som Alvin hade på bb, den vill jag att bara Alvin ska ha haft o den ska läggas i en liten minneslåda jag ska göra som han ska få när han är stor o förhoppningsvis oxo får barn. Så jag har köpt en liten första pyjamasen till Gabriel oxo som får hamna i hans minneslåda, detta är det enda plagg vi köpt i strl 50 o jag förstår inte hur han ska kunna ha den, den är ju ytte pytte liten men Alvin hade sin i strl 50 oxo iaf i någon vecka..
image897
Här är Gabriels lilla pyjamas, de enda pyjamasarna jag har hittat som har dragkedja som går att öppna både nerifrån o uppifrån, toppen bra, Alvins är i samma märke men ser inte likadan ut i mönstret...

Sen har det köpts några bodysar, snutte och en filt oxo
image898

image899
En "label" snutte och en egen första filten måste man ju ha :)

jaha det va väl allt för denna gången. Lev väl!

Bilder idag igen, otroligt!!! :)

ja ni kan få lite bilder idag oxo blir inte så mycket tex dock men ni vill väl ändå bara titta på min söta son iaf så ;)

image888
nä det är inte sommar än men saken va att när vi va hemma hos min mamma igår så fick Alvin vatten i vattenkanan för att vattna blommorna, han vattnade dock mest sig själv så vi fick byta kläder på honom, eftersom det va vindstilla o varmt i solen fick han sitta där i blöja o strumpor o mumsa på en bulle ett tag innan han fick nya torra kläder på sig..
image889

image890
På sångsamlingen på öppnis idag gick han omkring o visade magen hela tiden, det va iofs rätt varmt så det kanske va därför :)

image891
På eftermiddagen satt Alvin och lekte på altanen medans jag passade på att stryka lite skjortor.

image892
Sen vart det lite fika
image893
hihi han ser så söt ut :)

lite bilder

jepps här kommer några bilder igen, jag hinner/orkar inte riktigt med bloggandet just nu men vi fotar iaf, har köpt ny digitalkamera. Jag tror jag orkar mer än vad jag gör men är ju trots allt i v. 37 nu så det börjar närma sig, skönt det, jag vill nå mina fötter igen o kunna böja mig efter leksaker på golvet utan att flämta som en hel flodhäst :-D

iaf bilder va det ja...

image871
Kusin Johan fyllde år och vi va där o firade!

image872
skoj att spela på Johans synt

image873
Bara en bild på en allmänt söt Alvin i bilen :)

image874
oki ni behöver inte titta på min konstiga min men tyckte det va kul att få med en bild där min mage syns. Alvin va sur o kinkig därav nappen, annars hör det till ovanligheterna att den åker in bara sådära mitt på dagen ibland är det dock skönt att den kan hjälpa så man slipper ha en gallskrikande Alvin mitt i stinsen ;)
vi va iaf i stinsen i förra veckan o fikade på waynes med Maria och Alicia.
image875
Alicia väntar på fruktpure :)

image876
äter fiskbullar och potatismos...

image877
Äntligen har vi fått lite härligt vårväder, Alvin gillar att sitta i sandlådan o gräva

image878
såhär sur kan man bli när mamma säger att vi ska gå in o laga middag... pluttisen...

image879
Hemma hos mormor finns det konstiga bubblor som helt plötsligt försvinner i tomaintet :-D

image880
Vi packar för fullt här hemma inför flytten den 17 maj, Alvin blev vist oxo nerpackad, oups :-)

image881
peppar peppar så sover han rätt bra nu både på natten o på dagsluren, igår fick vi gå in o väcka honom efter två timmar, fast vakna gjorde han inte i första taget :)

image882
Med pappas t-shirt och tomteluva, fiint :)

image883
idag åkte jag och Alvin en sväng till bögs gård för att kika på djuren o njuta av det fina vädret, dock orkade jag inte va där så länge då Alvin inte gärna vill sitta still i sin vagn utan springa runt som en tok o jag får jaga som en tok o med en stor tung mage orkar man inte så länge :) vi åt iaf frukt, kex och drack lite kaffe i solen och Alvin såg kalvar, grisar, hästar och kaniner :)
image884
springa runt i gräset är roligt speciellt när mamma springer efter o säger "Alvin akta där det är en å där kom nu åt det här hållet istället" då skrattar Alvin o springer ännu mer åt andra hållet.. busungen...
image885
image886
haha jag springer så fort så mamma hinner inte ta kort när hon vill....

ja det får bli allt för denna gång, man vet aldrig när jag orkar/hinner blogga igen.

Nu ska jag lägga mig o sova lite medans Alvin faktiskt gör det kan behövas!

jaja..

jag vet att jag är usel på att uppdatera här MEN vi har haft fullt upp med visningar, försäljning, packande o sånt här hemma plus att jag ju faktiskt är i v. 35 så ni får ha lite överseende :-D
iaf är lägenheten såld, gick bättre än förväntat, kontraktet skrivet och köparen flyttar in enbart 2 dagar efter att vi flyttat ut, vilket är väldigt bra i avseendet att vi slipper dubbla boendekostnader men lite mindre bra om Gabriel bestämmer sig för att kika ut ur magen just precis den helgen vi ska flytta ut, jaja det löser sig alltid på något vis :)

När nu försäljning o sånt är klart kan jag ju koncentrera mig på att packa, flytta o föda barn istället, tycker det känns som rätt många grejor samtidigt som man ha en 15 månaders i hasorna ;) han tycker INTE att jag ska packa ner saker o plockar glatt upp allt jag lägger ner i lådorna, ELLER så stoppar han ner lite saker som han tycker ska ligga i kartongerna.. hmm jaja bara allt kommer med så blir det säkert bra :)
Det ska bli sååå skönt när vi är på plats i nya huset och Gabriel har tittat ut, haha säger ni som redan har två barn tror hon det ska bli skönt då? haha jaja det blir säkerligen fullt upp o dåligt med sömn o allt sånt men då är vi iaf där vi ska bo o det finns plats för oss alla o 2 badrum, en carport och en tomt, inte helt fel :)
Måste ta tag i att kolla upp förskolor i Vallentuna oxo, blir antagligen så att båda barnen får börja i augusti 2009, känns lite tidigt för Gabriells del men det funkar nog inte att jag är hemma ända till januari 2010, är svårare att få plats i januari och dessutom tror jag det är lättare för mig om jag ska plugga att börja i augusti så men vi får se, är ju iaf ett tag kvar...

Här följer ett gäng bilder tagna under senaste tiden, varsegoda :)

image862
"jag ska bara pilla liiite"

image863
image864
snygga skidglasögon :)

image865
jippie jag har 2 vispar med grädde :)

image866
Morgonmys i sängen, Alvin ser helt rolig ut o mamma trött ;)
image867
Sötnosen...

image868
såhär snygg blir man när man äter blodpudding med lingonsylt ;)

image869
mamma säger att jag är söt, undra vad det betyder.....

image870
"När vi ska iväg ut o mamma har klätt på mig är det jätte skoj att springa in igen så mamma får springa efter o jaga mig för att vi ska komma iväg... undra om mamma tycker det är lika skoj som jag?"