middag hos pappa och Carina och renoveringen fortsätter..

igår va vi och åt middag hos pappa och Carina, mums va gott det va med riktigt mat :)
vi hade sån otrolig tur att 5 min innan vi skulle sätta oss och äta somnade Alvin ute i vagnen så vi kunnde äta i lugn och ro :)
image207
Här ligger sötnosen och sover gott medans vi åt :)

image208
I morfars knä...

image209
Mysigt att bita i Carinas fingrar :)

Nu följer några bilder från dagens händelser i renoveringen :)
image210
Nu blir det rött kan man lugnt säga :)
image211
mycket snyggt blir det :) Christoffer är duktig och målar och sliter... själv släpar jag mest runt på Alvin men han sover nu :)

renoveringen...

ja renoveringen går framåt och nu äntligen börjar det hända saker som syns.. tidigare har det mest vart tråkigt underarbete..idag har Christoffer målat de väggar som ska vara blågråaktiga.. fin fint blir det :)
image204
Lyckades få en riktigt skarp linje mellan det gråblå och det vita tack vare Carinas lilla tips :)
i morgon blir det förhoppningsvis målning av den nya väggen som är mellan hall och matplatsdelen, den ska bli typ röd, roströd eller nått.. ska bli kul att se hur det blir :) när allt är målat kan vi börja lägga golv och då börjar det ju arta sig ordentligt :)
image205
Även väggen där matplatsen kommer vara är gråblå och även här ska det bli rödfärg på väggen som nu ser vit ut...

sen en bild på mina två älsklingar, så här kan det se ut när Alvin ska somna på kvällen :)
image206
gunga fram och tillbaka fram och tillbaka och så somnar lilleman, iaf för det mesta... :)

ojoj..

vad tiden springer, jag är ju usel på att uppdatera, får nog skylla på köksrenoveringen, den tar typ all tid... går framåt iaf, fått massor av hjälp av pappa och Carina, utan dem hade vi typ aldrig blivit klara kan jag ju säga..
här jobbar de så fint :)
image202

Vi har varit hemma hos mamma och stefan och käkat middag, bilder därifrån kommer senare, jag hade nämligen glömt kameran hemma men min syrra tog kort och hon ska skicka dem till mig så fort hon fått flytta in i nya lägenheten...

idag fick Alvin äta gröt för första gången, i 5 dygn har han nämligen ätit varannantimme typ dygnet runt, rätt tröttsamt både för honom och mig, min bvc sköterska sa att eftersom han nästan är 4 månader nu kan vi börja ge lite gröt så blir han förhoppningsvis mättare.. så i morse fick han gröt för första gången, han verkade tycka det va helt oki :)
image203
Vi har ju inge kök och heller ingen stol till Alvin så han satt i pappas knä och käka.. :)
den som vill kan se det hela i rörligbilde här...
http://hem.passagen.se/zvartluzia/bilder/alvin.MOV

nu ska jag snart måla taket, i morgon och på söndag ska väggarna bli färdigmålade och i nästa vecka ska golven börja läggas, jipppie :)

hemma hos Anna och Liam

idag har jag och Alvin varit hemma hos Anna och Liam i Åkersberga. Anna och jag lärde känna varandra när vi jobbade på skolfoto norden hösten 2000, gud va tiden går det är ju snart 7 år sedan det.. iaf så fick hon en liten Liam den 21/2 i år så pojkarna är ju nästan likagamla.
Anna bjöd på mumsig lunch och sen fikade vi lite.. fast efter halva fikan va Alvin så trött så han inte alls tyckte att vi skulle sitta där o mumsa så vi gick ut på promenad istället och så sov han skönt i vagnen, Liam somnade oxo, det va rätt trist väder men det regnade iaf inte just när vi va ute...
När vi kom hem igen fikade vi klart... tiden bara sprang iväg, vi kom dit typ strax innan ett och vips så va klockan fyra och jag och Alvin begav oss hemåt, jätte kul att träffa Anna igen och den här gången får det faktiskt inte ta lika lång tid tills nästa gång, nu har vi ju faktiskt jämngammla barn som måste få lära känna varandra :)

här kommer lite bilder från dagen..

image197
Anna och supersöta Liam

image198
Alvin lånar Liams babysitter

image199
alla tre tittar fint in i kameran :)

image200
Ligger och är söta i babygymet

image201
Sötnosarna sitter i soffan :)

Näe nu ska jag fortsätta fixa i köket måste ju bli klart nångång... idag byggde Christoffer och min pappa klart väggen så lite har ju iaf hänt :)

måndag, tisdag och onsdag...

hallå!
ja tiden rusar här kommer lite om vad vi gjort senaste dagarna...

i måndags va det mest renovering som gällde, Pappa och Christoffer körde iväg massa grejor till tippen, det spacklades o slipades en del.. idag började de bygga väggen..
image188

i tisdags skulle jag och Lina med Elvira till öppna förskolan på babyöppet MEN Elvira va sjuk.. stackarn hon är ofta krasslig :/ iaf så bestämmde jag mig för att åka iaf så jag och Alvin stack iväg... va väl där i 1½ timme ungefär, va med och sjöng och fikade lite.
På tisdagskvällen vände sig Alvin från mage till rygg för första gången, 4ggr i rad faktiskt :)
dessutom så somnade han i sin egen spjälsäng på kvällen... det har aldrig hänt tidigare kan jag meddela...
när han hade badat och ätit igårkväll verkade han rätt pigg så jag la ner han i spjälsängen för att han skulle få ligga där o kika på sin mobil med fiskarna ett tag, själv gick jag och satte mig vid datorn, hörde hur han "pratade" och skrattade där inne.. efter typ en kvart gick jag in för att lägga mig och kolla tv, medans jag kollade på tv passade jag på att gunga på hans säng lite med min fot... efter kanske 20 min inser jag att det är tyst i spjälsängen, kollar ner och ser att han sover... jag studsade ut till Christoffer och meddelade undret ;) haha... iaf så upprepade sig inte det hela ikväll... men men en gång är ju bättre än ingen :)

idag var jag och Alvin hemma hos Camilla och Noel, Madde och Julia va där oxo... först va vi inne ett tag, Våra små turades om att äta, sova och skrika.. sen gick vi på promenad o alla 3 sov faktiskt :)
här har vi bett en kille vi möte att fota oss ;)
image189
haha va vi ser fina ut :)

ikväll vart Alvin tvärövertrött och skrek o skrek o vi bar o bar o han vägrade sova.. tillslut somnade han iaf för typ 15 min sen (22.00) så sent va det länge sen han somnade.. får se hur länge han sover, har man tur så sover han iaf 8 timmar som han brukar kunna göra och då blir ju klockan faktiskt 6 på morgonen, kan va nice... ska nog krypa ner i sängen snart jag oxo.. men först kommer lite bilder bara sådära blandat...

image190
Julia sover i mamma Maddes famn hemma hos Camilla
image191
Noel sover i mamma Camillas famn hemma hos Camilla....

men nä det kommer ingen bild på när Alvin sover i min famn inte, det händer ju inte så ofta att han gör det nämligen ;)

image192
Alvin har precis vaknat när vi börjar närma oss Camillas hus efter promenaden idag...

image193
På golvet hemma hos Camilla och Noel

image194
Försöker äta upp leksakerna i babygymmet i morse...
image195
Sitter i soffan hemma hos Camilla

image196
Sitter och ser rolig ut i babyskyddet igår innan vi åkte iväg till Öppna förskolan :)

well det va allt för idag, god natt!

lite mera som förut...

ja lillkillen verkar ha börjat hitta tillbaka till sitt gamla jag, sover bättre och är mer harmonisk och nöjd överlag.. känns skönt...

i torsdags va det träff på bvc, vi gick igenom barnsutveckling månad för månad och pratade lite allmänt, trevligt att träffa de andra mammorna och deras små sötisar oxo...
Här sitter Alvin och Hedvig i soffan och ser söta ut :)
image187

På fredagen promenerade jag och Alvin till edsberg och slank in på Öppna Förskolan ett tag, helt underbart väder va det, va tvungen att ta ett kort på den härliga skogen. ja och så på älsklingen oxo förstås :)
image180
image181

På lördagen jobbade vi i köket en del, fick en del gjort faktiskt, elementet som ska flyttas är nu färdigmålat, väggen där elementet ska sitta är färdigmålad (eller ja bara just där elementet ska sitta dårå) har spacklat i taket och grundat väggen där det ska upp wall cover... skönt att få nått gjort...

idag söndag har vi varit och firat Alvins kusin Johan som fyllde 13 år, här kommer lite bilder från det..
image183
Födelsedagsbarnet Johan och Alvin i soffan

image184
Alvin ligger och jäser i "puffen" i Johans rum

image185
Alla tre kusinerna och så Christoffer då..som ju är farbror till Johan och Emil.

image186
Det är jobbigt att fira folks födelsedagar, Alvin somnade i Christoffers famn...

Veckan som kommer är rätt fullbokad redan.
måndag blir det mest renovering, Christoffer har inga lektioner så han och pappa ska åka och slänga allt bråte på tippen, Carina kommer hit och fixar och donar undertiden och jag hjälper till så gott jag kan..

Tisdag ska jag och Lina med Elvira till Öppna Förskolan, hoppas vi kommer iväg nu för alltid är det nått som kommer ivägen, iaf de senaste 2 gångerna då vi försökt ta oss iväg..

Onsdag är det liten FL träff hemma hos Camilla och Noel

Torsdag ska jag iväg och träffa en gammal arbetskompis från Skolfoto Norden. Hon fick en liten Liam i februari och nu äntligen ska vi ses med våra små, ska bli jätte kul att träffa henne igen va väldigt länge sen nu..

Fredagen ser änsålänge rätt oplanerad ut vilket ju kan vara skönt :)

Nu lockar sängen, god natt med er!

kinkig liten kille...

ja ni jag vet inte vart den söta, harmoniska lilla killen Alvin tagit vägen, de senaste 5 dygnen har han inte vart vidare kul men jag antar att det egentligen är mer synd om honom än oss men när man fått sova typ max 4 timmar per natt 4 nätter i rad är man rätt mör... han sover dåligt, äter mest hela tiden, vill vara i famnen hela tiden och ibland duger inte ens nått av det... jag hoppas han snart återgår till sitt mer lugna och trevliga jag :)

iaf så har det ju vart påsk..
på påskafton var vi hemma hos Alvins farfar med fru, där åt vi mumsig mat och hade trevligt, lyckades komma ihåg att ta iaf 2 bilder, en där Alvin får mat ur flaska av pappa och en på det fina påskbordet innan vi satte oss..

image174
image175

på annandagpåsk va vi hemma hos Alvins farmor på påskfika, dessvärre hade kameran glömts hemma så det vart inga bilder.. Alvin fick påskpressent av farmor, jätte fina kläder, tack farmor säger Alvin :)

Vi är ju mitt uppe i renoveringen här oxo, har dock inte hunnit så mycket längre än att riva, Alvin har som sagt vart kinkig och krävt mer tid än vanligt och Christoffer har haft en tenta i tisdags och har en till på fredag.. iaf så slipade Christoffer lite i taket en dag och jag va ju tvungen att ta kort på honom.. hoho..
image176
Han ser ju helt galen ut :)

idag va jag och Alvin hemma hos Camilla och Noel, Alvin va tidvis lite trevlig men skrek en del oxo, inte kul att vara övertrött men varför sover man inte då då? ;)
Här provar Alvin Noels babysitter, den va kul iaf ett litet tag..
image178
Vi va ute på promenad och hamnade på en fint guppig skogsstig.. nu vet vi vart vi inte ska gå nästa gång...
eftersom jag viste att Camilla har två vagnar så hörde jag med henne innan jag stack hemifrån om det va oki att lämna min vagn hemma, är bökigt att knöla in vagn och bebis o sig själv i bilen.. så vi lånade Camillas "extravagn" på promenaden.. här står Camilla och posar fint med vagnarna ;)
image177

precis när jag skulle gå kom vi på att vi ju inte lyckats ta nån fin bild på killarna tillsammans så vi la upp dem i soffan och han knäppa några bilder... Alvin har mössa på sig just för att vi höll på att klä på oss o sticka ;)
image179
Noel har precis spottat ut nappen och Alvin ser ut att va påväg att stoppa in handen i munnen, dessutom är Camillas hand med lite fint där då Noel låg rätt nära kanten... vi konstaterade iaf att det inte skiljer så mycket i längd på grabbarna men Alvin är väl typ dubbelt så tjock ;) well well han är ju typ 1½ månad äldre så Noel har tid på sig att komma igen.. haha fast ingen äter nog lika mycket som Alvin så han får nog va tjockast :)

rivning av kök och påskfirande...

ja nu har vi så smått börjat riva i köket, i morgon fredag sker stora rivningen då väggar och golv ska bort oxo..
här följer lite bilder från innan rivning och nu under rivning...

image168
Typ såhära såg det ut när vi började riva...
kommer en bild på hallen oxo för den involveras i renoveringen oxo..
image169
inte så bra bild på hallen men hitta ingen annan, är iaf väggen till höger i bild som är den som är mellan hall och kök och den ska bort bort bort i morgon.. :)

just nu ser det typ ut såhära i köket...
image170
riktigt fint :) vi kommer leva i en enda stor röra närmaste månaden eller nått sånt... jipie! ;)

iaf så när vi roat oss med att riva kök under dagen åkte vi hem till min mamma och Stefan för att bli bjudna på påskmiddag, trevligt trevligt... Vi fick leta påskägg i lillaträdgården oxo för sånt kan man inte sluta med bara för att man blir stor inte :)
image171
Alvins morbror Oskar, moster Karin och så pappa Christoffer och Alvin...

så här pluttig kan man oxo se ut :)
image172

Medans vi åt middag satt Alvin i babysittern och roade sig själv.. haha ja iaf ett litet tag sen va det inte så skoj och Alvin ville minsan oxo äta när alla andra gjorde det jue ;)
image173

Det va allt för nu, Alvin sover skönt i spjälsängen och jag är rätt trött och ska nog krypa ner i sängen o blänga tv lite.. i morgon kommer pappan min hit och hjälper till med rivandet, jag lovat att fota så ni får se hur arbetet fortlöper :)
kram och god natt!

Måndag och tisdag

ja här rusar dagarna fram..

igår måndag känndes det som att vi va iväg mest hela dagen, stack till ikea vid typ 11 snåret för att beställa köket, tog sin lilla tid det men Alvin va nöjd ändå, satt i Ergon på pappas mage och somnade faktiskt där, vaknade efter typ 45 min och då gick vi o ammade och sen somnade han igen och sov kanske 30 min, sen bar det iväg till BVC där Alvin fick sin första vaccinationsspruta, det gillade han inte riktigt men det gick över rätt fort, påkvällen va jag iväg och simmade...

idag har vi varit på banken och fixat med lånet och sen åkte jag och Alvin till Alvins mormor, Alvin snackade för fulla muggar, sötisen!

just nu ligger han och leker i babygymmet..
image165
Han pratar för fullt med grejorna och slår på dem för fulla muggar :)
idag blir han föresten 3 månader lilla killen, tänk va tiden går fort.. :)

igår va han så söt när han låg och kramade på sin docka..
image166
image167
mysigt att kramas :)

Söndag

idag har vi fått rätt mycket gjort här hemma, städat och börjat förbereda inför rivningen av kök och hall. Kommer bli såå fint när det blir klart :)
Vi va ute på promenad i det härliga vårvädret oxo, verkligen super skönt ute nu, hoppas det fortsätter så..
Veckan som kommer är rätt full med grejor.
I morgon ska Alvin vaccineras för första gången och efter det bär det av till ikea för att beställa köket. På kvällen ska jag iväg och simma.
På tisdag ska vi till banken och skriva på papprena för lånet och efter det ska Christoffer iväg och klättra och jag ska till Öppna Förskolan tillsammans med Lina & Elvira.
På onsdag kommer Christoffers mamma Gun hit vid 11 och vi ska käka lunch tillsammans, Christoffer är helt ledig från skolan. På kvällen ska Christoffer repa.
På torsdag ska vi utrymma hela köket för att det ska vara klart för rivning till fredagen, på torsdagskvällen är vi bjudna hem till mamma och Stefan på middag.
På Fredag ska vi som sagt påbörja rivningen av köket
På Lördag är vi bjudna hem till Christoffers pappa och Erica... hej o hå..

well nu följer lite bilder...

image160
Alvin slappar i soffan ;)

image161
Ligger för omväxlingsskull på mage, han tycker inte det är skoj så länge men idag låg han rätt länge och lyfta huvudet och kollade på babygymet som stod framför honom.

image162
Haha han ser typ ut som "mamma vad håller du på med jag kan faktiskt inte sitta själv än"

image163
Hela familjen ligger och gosar i sängen, myyysigt

image164
Härliga väder, på samma ställer fotade jag i vintras när det va massa snö och is men nu har all is smält och vattnet ligger blankt...