Besök på förlossningen mitt i natten .....

Jahja, kvällen igår/natten tillbringades typ 2½ timmar på förlossningen...

Jag är ju lite nojjig...

Eftersom Bm i fredags konstaterade för högt blodtryck så har jag nojjat lite mer än vanligt och när jag vid typ halv elva tiden igårkväll inser att han inte rör på sig där inne så vart jag orolig... öste i mig isvatten vilket han alltid vaknar av i vanliga fall men icke, gick o la mig på sängen för att se om han skulle sätta fart men icke, buffade på magen men bara en liten buff tillbaka fick jag.. bestämde mig då för att iaf ringa förlossningen för att de skulle lugna mig lite..

En jätte trevlig sköterska svarar och ställer lite frågor o sen säger hon att ja men kom in du så sätter vi ctg och tar lite prover och kollar med ultraljud och så ...
 

Oj ... känndes så konstigt att faktiskt åka in till förlossningen...

Mannen och jag hoppar in i bilen o sticker iväg, blir jätte gulligt bemötta och visade in i ett rum, där kopplas ctg, man ser barnets hjärtljud samt mina samandragningar och jag får en liten knapp att trycka på varje gång jag känner att han rör sig, vilket jag till en början inte gör alls men efter typ 20 min i kurvan så vaknar han till där inne o buffar runt lite... hon tar 3 rör blod från mig och jag får lämna urinprov. Hon kollar även blodtrycket som då låg på 140/90 vilket va enligt henne precis där man brukar börja reagera för att trycket är för högt..

Jag kommer inte ihåg exact vad jag hade på fredagen men tror det låg runt 160/84 eller nått.. dock har min bm inte skrivit in det i min journal och inte heller i datasystemet så de kan inte få upp de uppgifterna någonstans.... När jag suttit i kurvan i typ 35 min får vi gå o sätta oss i tv rummet och kolla tv i väntan på provsvaren som kunnde ta upp till en timme. Enligt ctg:et ser iaf allt bra ut, dock frågar hon lite om mina sammandragningar då hon tyckte att de va rätt så regelbundna, men eftersom de inte gör ont så ska det inte va någon fara men hon säger att om jag får några känningar ska jag ringa in igen..

Vi väntar o väntar i tv rummet på provsvaren, både jag och mannen är rätt trötta klockan är typhalv ett eller så.. till slut kommer iaf en läkare och provsvarena var bara bra men vi får även göra ett ultraljud och kolla mängden fostervatten och sådära... allt ser bra ut även där och busen sparkar lite under tiden som läkaren kollar runt. Läkaren känner även på min mage lite men allt ser bra ut ... så vid typ kvart över ett kan vi pusta ut och åka hem och sköterskan säger att hon hoppas att vi ses i början på januari istället ;)

Sen har jag sovit så gott hela natten och i morse när jag gick upp o drack vatten började den lill busa runt i magen igen J hehe.. kännde mig så dum där ett tag när allt verkligen va som det skulle men alla va så snälla och söta på förlossningen så det känndes bra... Dessutom va det väldigt mycket mysigare på förlossningen sådära mitt i natten, dämpad belysning och så, känndes inte lika mycket som ett sjukhus som när vi va där på studiebesök... det känndes dessutom väldigt spännande så fort man hörde någon larma från nått rum, sköterskorna sprang lite i korridorerna och en kvinna gick o vankade i korridoren o såg ut att ha ont.. stackarn...
 

Ja jag fick ju lite att skriva om iaf, hehe...

Nu hoppas jag att jag inte ska behöva åka in igen förens det är dags för den lill att komma ut
 

Nu ska jag vila vila hela dagen för det sa doktorn åt mig, blodtrycket är ju trots allt fortfarande för högt..... kram på er!


trött med svullna ben o fötter...

tjing!

jahaja, jag är lite trött o mina ben o fötter är helt svullna.. vart inne i stan med mamma idag, hon bjöd på lunch uppe i kulturhuset, mums mums. Sen gick vi i lite affärer, kul men mina ben tycker inte om sånt...
köpte iaf stödstrumpor på apoteket idag, haha känns som det bara är gammla tanter som använder sånna men jag vet att det inte är så, hoppas på att de kan göra under, får testa i morgon..
i morgon jobbar jag 7.15 - 11.15 och likadant på fredag och sen är det plötsligt bara 2 veckors jobbande kvar, känns märkligt men samtidigt skönt..

Ringde och bokade tid för klippning idag, ska dit den 4:e december, ska bli skönt, har inte vart hos frissan sen typ i mars och sen dess har det bara växt, nu ska det klippas av, vill ha en lättskött frisyr som samtidigt inte får bli tantig, gärna lite kortare ruffsigt eller nått, antar att man inte kommer ha såå mycket tid att fixa håret på sig själv sen när den lill kommer ut så då är det skönt med nått lättskött men tycker långt o bara uppsatt i toffs är så trist så det får bli någon kort tuff variant, min frisör är toppen och han brukar få bestämma helt själv hur han ska klippa mig :)
Dagen efter frisörbesöket har jag bokat tid på en hudvårdsskola eller liknande, iaf så är det elever som gör behandlingarna vilket gör det hela mycket billigare.. har bokat fotkur och färgning av bryn o fransar.. samt formning av bryn... lyx :) men sånt får man unna sig när man är höggravid... jamenar jag når ju typ inte mina fötter längre o de blir bara tröttare o tröttare så då kan de få bli lite bortskämda med en kur, iaf när det inte va så dyrt :)

nähä.. ska spela lite wow, laga middag om typ en timme kanske...

Regn regn regn....

Tjo!

jaha så har då även jag gått o skaffat mig en blogg på nätet och skriver nu för första gången :) fin fint..

idag är det lördag o det bara regnar o regnar där ute.. jag va uppe redan vid nio i morse, typ enbart för att Älsklingen åkte iväg till jobbet då och jag tänkte att det va onödigt att somna om, jag hade ju sovit tillräckligt, så jag gick upp och åt frukost o gjorde mig i ordning och stack sen iväg till rusta. På rusta innhandlades ljusslingor för att göra lite fint såhära i höstmörkret... men eftersom det regnar så jädrans mycket så har jag inte satt upp ljusslingan än får se om regnet avtar isåfall sätter jag upp den lite senare o så kan jag kanske ta en liten bild och försöka lägga in här i bloggen oxo, hur man nu gör sånt men det borde väl itne va såå svårt kanske :)

annars så tvättar jag just nu, skojigt värre. Mannen kommer snart hem från jobbet, jag äter godis och spelar Wow :)

Jag lär inte göra så mycket mera nytta under dagen, det blir nog mest lite vila, spela mer Wow och surfa på FL det är vad jag är bäst på.. magen är stor och det verkar som han börjar få det lite trångt där inne för sparkarna/buffarna känns rätt ordentligt nu och han verkar inte sova såå ofta :)
Va hos Bm i torsdags och det konstaterades att han ligger med huvudet neråt, skönt att veta :)
nu ska vi se om jag lyckas få in en bild på magen här då.....

135064-1

oj det gick visst fint.. hehe..

well, dags att hänga tvätt får se om jag skriver lite mera senare!

ha det!