skrik skrik och lite till skrik..

ja som rubriken lyder, dagen har vart fylld av skrik.. stackars killen har haft ont i magen och en förbryllad mamma fattade inte vad som hände med effekten av minifom dropparna som vi tyckte hade hjälpt lilla killen så han mådde bättre igår... nu framåt kvällen har jag dock kommit på att det här nog kom sig av att jag åt rå lök i går till lunch, näe jag åt inte bara rå lök men jag vräkte i mig 3 cheeseburgare från mc donalds och det är rå lök på dem... , jag hoppas faktiskt det va löken som gjorde att hans lilla mage fick så ont så att minifomet faktiskt har gjort verkan på det andra magknipet, för är så fallet borde han vara bättre i morgon.. märkte redan nu på kvällen dock att han verkade bättre så..

iaf så hjälpte inget alls utan han skrek och skrek och ammade helst hela tiden och visst kan han få amma en hel dag om det inte vore för att när han har magont så sliter o drar han i mina bröst så det gör svin ont :/ man kan bita ihop ett tag men dessvärre inte en hel dag... vi tog en promenad, va ute i 1 ½ timme nästen och så fort vi kom utanför ytterdörren somnade grabben, så fort vi kom innanför den slog han upp sina små blå igen och efter en halv minut skrek han.. stackarn...
det va grått och trist och slaskigt ute, typ 3 plusgrader men jag tog en bild nere vid vattnet iaf... där på andra sidan sjön är jag uppvuxen...
edsviken

Just nu sover grabben och jag hoppas natten blir lugnare än natten till idag.. tur för mig att älskade Christoffer kom hem och tog Alvin så jag fick sova ett par timmar på eftermiddagen :)

nu ska jag gå och göra mig i ordning och krypa ner i sängen, gissar på att det är amningsdags inom en timme eller två, får se om jag hinner sova nått innan..

och näe det vart ingen bild på sötisen idag.. hur kul är det att ta kort på en skrikande bebis lixom ;) hehe..

Bröllopsdag!

jepps, igår firade vi ett årig bröllopsdag jag och mannen, han jobbade visserligen 9-17 men vi hade bestämt att äta lite godare middag på kvällen sen tillsammans, självklart ville Alvin inte alls somna just då utan hade istället en fin period av magknip så det vart till att äta i omgångar.. well well...
hur som så kom mannen hem från jobbet med 10 röda rosor till mig.. hade jag inte räknat med då jag inte brukar få blommor av honom inte... glad blev Beccan :)
rosor

Under dagen när Christoffer va och jobbade så va jag först en sväng till apoteket i mörby och köpte minifom till lillkillen, han har nämligen magknip varjekväll och skriker och snuttar om vartannat i ett gäng timmar innan han somnar och sover lite halvoroligt, vi får hoppas att minifom dropparna hjälper..
sen åkte jag till min mamma och vi tog en promenad runt där hon bor, fikade lite oxo innan jag begav mig hemåt, timade så fint så att vi kunnde hämta upp Christoffer vid mörby påvägen hem....

mormor med vagnen
inte fick jag köra vagnen på promenade jag inte, nej det skulle ju förstås den stolta mormodern göra :)

Lite rutiner och promenader

ja lite rutiner har man väl börjat få nu men det är väldigt olika hur Alvin sover på nätterna, för det mesta sover han mellan 3-4 timmar o sen äter han o så sover han igen o så går vi upp runt nio eller så...
brukar försöka ta en promenad där runt lunchtid eller så, skönt att komma ut lite. Sen ser det lite olika ut hur mycket han är vaken på dagarna, han har haft några dagar här då han vart vaken rätt mycket men vart kinkig och bara velat tutta hela tiden då han vart vaken, annars när han är vaken kan han va det i kanske en timme o ligga i babygymmet, eller bara sitta o gosa med en, det är lite mysigare än kinkAlvin ;)
på kvällarna har vi infört bad som rutin för vi tycker Alvin blir så avslappnad och lugn av det, har hört av vissa att det bara behövs badas en gång i veckan medans andra säger att det går bra att bada varjedag.. vill ju inte att han ska bli uttorkad men så länge man inte tvättar honom med massa grejor borde det väl vara lungt, vi kör på det så länge det känns som det funkar iaf..
igår va det Christoffers tur att bada vårt lilla charmtroll, jag passade på att fota lite :)

badar
Skönt att bada, brukar va mindre kul att komma upp men igår va han så nöjd så när Christoffer slog in honom i hans badhandduk
nybadad
Efter badet vart det amning och sen somnade Alvin gott vid halv åtta snåret.

Idag jobbar Christoffer och jag och Alvin tog en promenad i det fina vintervädret på förmiddagen, va nog ute i en timme ungefär, sköönt :)

vinterväder

När vi kom hem vaknade Alvin lagom tills jag skulle äta min lunch men jag hade tur o han fann sig i att ligga i babygymmet ett tag så jag han få i mig min mat innan det va dags för amning... sen va Alvin lite halvkinkig och viste inte riktigt vad han ville, så vi varvade amning, gos, blöjbyte fram till halv tre då han äntligen kom till ro och somnade igen.. får se hur länge den lille sötisen sover...

Vägning och mätning på bvc

i natt sov Alvin jätte bra 3-4 timmar i sträck innan mat o somnade sen snällt igen och sov lika länge till.. skööönt :)
han har även under dagen idag vart mycket mer tillfreds och harmonisk så han har nog haft lite ont i magen stackaren men skönt om det gått över nu..

Jag bestämmde mig efter att ha fått sova så bra i natt för att promenera till bvc som ligger i edsberg, visste inte riktigt hur lång tid det skulle ta , kom iväg vid strax efter tio iaf och gav oss ut i det härliga vintervädret...
edsberg
Här börjar visst edsberg men man är inte framme för det inte... näe vi knatade vidare..

bvcHär är vårt Bvc, det tog ca 45 min att gå dit och sen 45 min hem, eller ja hem tog det nog lite längre tid för då behövde vi inte skynda oss ;)

Alvin vägde idag 5020g och va 56cm lång.. han växer på den lille kraken :)

När vi gick hemifrån va det 8 minusgrader ute så Alvin vart riktigt ordentligt nerbäddad i vagnen, jo jag vet att ni fått se hur många bilder som helst på en nerbäddad Alvin men nu får ni iaf se en till för idag va det typ bara nästippen som stack upp och det va ju sååå sött ;)
alvin nerbäddad

När vi kom hem va han vaken i typ 1½ timme, åt och låg i babygymmet en stund, sen somnade han och ligger fortfarande på vår säng och sover. Jag han med att sortera lite i hans garderob, fanns en hel del där som han redan vuxit ur och sen låg allt i strl 62 och uppåt lite huller om buller, nu har jag plockat undan allt som va för litet och även lagt undan sånt som är för stort så ligger allt som passar på bra ställen i garderoben istället :)
han även med att tvätta en maskin och hänga ... kände mig duktig :)
Snart vaknar han nog den lille och då ska han få mat och sen ska han få va med sin pappa medans jag åker och storhandlar.. som sagt, bara jag med körkort i den här familjen, samtidigt så vet jag att det som handlas blir rätt när jag får handla, Christoffer får ensam tid med Alvin och jag får tid med mig själv, även om det så är på Willys :) iofs vet jag inte om jag gillar ensamtid.. hehe..

Matvrak och kanske lite ont i magen...

tjing!
ja som jag skrev i förra inlägget så äter han som en tok just nu vårt lilla matvrak, men det känns som att mjölkproduktionen håller på att öka, sticker till och ömmar i brösten titt som tätt på dagarna och så känner man hur det rinner till, aj säger jag men bra iaf så han kan sluta äta heeela tiden sen kanske ;)
Sen tror jag att den lille kraken fick ont i magen typ i gårkväll vilket även har hållt i sig idag, dessvärre är det nog mitt eget fel.. det råkar finnas chokladaskar i vårt hem och jag har lite svårt att hålla mig borta, dessvärre leder nog mitt chokladätande till magont hos min lilla älskling (jag tog bara några bitar o tänkte att det är nog ingen fara) så i natt och idag har Alvin mest ätit, ätit, ätit och vart rätt missnöjd därimellan, knappt sovit nått alls varken under natten eller på dagen idag... hehe där fick jag igen för att han va så otroligt tyst o lugn de första 2½ veckan :)

för att få honom att sova lite på dagen idag tog jag en promenad i det fina vädret, det slår lixom inte fel, går man ut på promenad med vagnen så somnar herrn ;)

så här trött såg jag ut och så här skönt sov Alvin när vi va ute :)

beccan trött                   Alvin svartvit
Ni kanske tycker ni har sett många bilder på en nerbäddad skrutt men men, en i svart vitt idag iaf ;)

Eftersom jag inte hade en chans att dricka upp mitt the hemma när han skrek eller ville äta så tog jag med mig the ut på promenaden, termos muggar är smarta :)
the

Som sagt, det va väldigt härligt väder ute, massa snö på marken och solen sken så trotts tröttheten så känndes det väldigt skönt att komma ut, fick lite nya krafter på köpet...


I morgon är det dags för vägning och mätning på bvc igen ska bli intressant att se hur mycket han gått upp den här gången...

Vinterpromenad

Först en söt bild från igår på mina två älsklingar...

alvin och christoffer mys
Så där sover Alvin inte på mig längre, så fort jag försöker lägga honom på mitt bröst börjar han picka som en liten kyckling, spelar ingen roll om han nyss ätit så han storknat och borde vara mätt, han vet lixom att mjölkmaskinerna är där i närheten och då kommer han inte till ro, på pappa går det mycket bättre att sova så när jag ammat klart kan jag slänga över honom på pappa och så sover han gott :)


Idag va jag och Alvin iväg till lönekontoret för att få lite papper från försäkringskassan ifyllda, sen när vi ändå va där i krokarna tog vi en liten promenad nere vid vattnet, härligt med snö äntligen dessvärre va det inte så "upptrampat" som jag hade trott/hoppats så det vart lite knöligt på vissa ställen att dra vagnen, hehe.. men det gick bra och Alvin sov så gott hela vägen, väl nerbäddad så man knappt såg honom :)
nerbäddad Alvin

Det har varit så varmt att ingen is ligger på Edsvikens vatten, jag tog iaf en liten bild nu när det äntligen är snö, där på andra sidan vattnet någonstans bor vi..
vinter

Alvin har ätit som en tok typ i 3 dagar nu, knappt sovit på dagtid utan bara tuttat heela tiden, han sliter o drar i bröstet när det börjar ta slut, han vill ha mer och jag har ändå vad jag förstått rätt mycket mjölk för jag läcker fin fint... har hört att deras första tillväxt period ligger runt 3 veckor och det blir Alvin på onsdag, så antagligen äter han hela tiden nu just därför och snart anpassar sig förhoppningsvis mjölkproduktionen så att han blir nöjd...
Just nu sover han iaf vår lilla älskling så jag ska passa på att krypa ner i sängen jag oxo för att få några timmars sömn innan det är dags för skrutten att äta igen...
God natt på er!

Sover..

Nu har vi vart på promenad och handlat påvägen hem... Alvin sov sött hela promenaden och sover fortfarande, trots att jag har klätt av honom overallen och lagt honom på vår säng :)

sover

Jag har passat på att göra ordning inför middagen, vi ska ha gäster och det är ju inte det lättaste att tidsplanera när man ska hinna göra saker med en liten.. iofs så sa jag och Christoffer att hinner jag inte fixa i ordning här under dagen så lagar vi middagen tillsammans sen när de kommer hit :)
har iaf dukat och tagit fram och förberett så mycket som möjligt... vi ska äta Tacos så det är ju mest att skära upp saker och ting, Alvin sover fortfarande och jag sitter här o funderar på om jag hinner duscha innan han vaknar.. han har typ sovit i 2 timmar... borde nog hinna så jag hoppar nog in i en dusch nu, sen lär väl han vakna och äta o sen sover han förhoppningsvis igen runt fyra fem eller så och då hinner jag fixa det sista med middagen.. toppen.. haha bara för att jag har planerat det hela så fint så lär han väl inte sova mera idag ;)

Mera vaken...

ja det kanske märks att jag inte är riktigt lika duktig på att uppdatera här längre, detta för att Alvin börjar bli mer o mer vaken på dagarna. I början sov han och åt mest hela tiden men nu har han lite mera vaken perioder då vi passar på att mysa, ligga i babygymet eller bara vara...

En till anledning till att jag inte vart så flitig med skrivandet är att world of warcraft the burning crusade släpptes den 16/1 så när jag har lite tid för mig själv passar jag på att spela en del :)

Sjalen har vi som jag skrev tidigare invigt och Alvin trivs fint i den så länge han inte får för sig att han måste tutta lite, då blir han arg som ett bi för att han "sitter fast" :)

sjal

I går va Alvin och jag i stinsen och handlade lite, träffade även Lina och hennes Elvira och fikade. Elvira är en månad äldre än Alvin men han har redan gått om i vikt, haha vilken liten tjockis vi har :)

Ibland är det inget som duger eller är kul, igår eftermiddag/kväll hade vi en sån stund, det tuttades heeela tiden, gäspades för  fullt men vägrades sova.. tillslut fick Alvin ligga "felvänd" i vagnen och kika på sina spöken.. det funkade ungefär i fem minuter sen va det inte kul längre och så va det bara tutten som gällde igen (jag han iaf gå på toa)
på den här bilden börjar Alvin ledsna lite på spökena och längtar efter mammas famn igen...
vagnen

Nu ska vi strax ta en promenad jag och Alvin, pappa Christoffer stack precis iväg för att repa, han kommer hem igen vid sex snåret och då kommer hans bandpolare med hit och en av killarnas sambo. vi ska käka lite tacos och ha trevligt :)

Bära i sjal

igår va en dag då Alvin inte riktigt viste vad han ville, han åt och åt och åt men därimellan hade han väldigt svårt att komma till ro o somna så han slumrade bara korta stunder på mitt bröst, la jag honom i vagnen vaknade han direkt... framåt eftermiddagen kom jag på att javisst ja jag har en sjal den testar vi nu....
medans jag knöt på mig sjalen fick Alvin ligga i vagnen och det tyckte han inte alls om, han skrek mer o mer o jag tänkte att det här kommer ju aldrig gå, stoppade iaf ner honom i sjalen och snacka om att jag vart förvånad då han tvärt tystnade och inom 2 minuter sov han så gott så.. o jag hade händerna fria.. toppen... han sov där i i typ 1½ timme.. myyysigt va det..

tyvärr lite suddig bild men den enda jag har just nu...

Alvin i sjal

Tisdag

idag började Christoffer i skolan igen, känndes lite sorgligt sådära när han stack iväg, vi har ju vart hemma tillsammans sen den 28 december, men jag ska inte klaga, har ju tur som har en man som pluggar för då är han inte alls hemifrån lika mycket som om han hade jobbat så..

Alvin och jag tog en promenad i det underbara vädret, solen sken och himlen var blå och det va inte ens kallt.. fast egentligen hade jag gärna haft några minusgrader och snö men men...

utealvin i vagnvagn ute

Alvins mormor kom och hälsade på precis när vi kommit hem från promenaden, Alvin hade precis vaknat och när han hade ätit var han vaken hela tiden hon va här, han satt hos henne och pratade.. eller ja det va nog mest mormor som pratade ;)

alvi & mormor

När hon gått va det visst dags att äta lite igen tyckte Alvin. Han har fortfarande inte riktigt somnat, så nu har han nästan vart vaken i 3½ timme, slumrade lite mellan ätandet och så förut men inte sovit nått mer sammanhängande än typ 15 min sen klockan halv två så jag tycker han borde va trött nu, ligger på mitt bröst och verkar ha lite svårt att komma till ro.. kanske ont i magen eller så, skriker gör han ju visserligen inte men ja... verkar dock som att john blund kommit nu så snart får han flytta ner i vagnen för att fortsätta sova...

Måndag

Tänkte ni skulle få se den fina nallen Alvin fick av sin farfar med fru igår, den har nallebevis och allt och farfar har hjälpt till att göra nallen :)

Nalle

Inatt vaknade Alvin typ med 1½ timmes mellanrum och ville äta, han brukar i vanliga fall sova i 3-4 timmar i sträck men inte i natt inte.. eftersom det tar typ 45-60 min vid varje amningstillfälle vart det inte så många timmars sömn inte.. vid åtta ville han inte ligga kvar i sängen alls så då gick jag och Alvin upp, jag åt frukost och Alvin ammade återigen... efter amningen slocknade han på mitt bröst och när han sovit ett tag (väntar alltid tills han sover rätt djupt) la jag ner honom i vagnen och drog in vagnen i sovrummet, kröp ner brevid Christoffer o somnade... sov från 9.30 till 12.. välbehövligt efter nattens för få timmars sömn ;)
Han duscha och klä på mig och sånt innan Alvin vaknade och när han sen vaknat och ätit hade han en vaken period, testade att lägga honom i det fina babygymet han fått av sin mormor och han verkade trivas riktigt bra, låg där o tittade upp på grejorna som dinglade över honom :)

babygym

Vid 14 kom Camilla och Johan hit och fikade och kikade på Alvin, de ska ha bebis den 13/2, tycker hon kanta och klämma ut den snart så Alvins kompis kommer ut :) är sagt enligt ul att det oxo är en liten grabb... well well det är inte så lång kvar tills det är dags för deras lille att kika ut, blir kul!
Trevligt att träffa Camillas kille oxo, har inte träffat honom förut.

Nu har Alvin just ätit och somnat på mitt bröst, funderar på att lägga ner i han i vagnen, dock lite tveksam till att han tänker sova så länge för han sov typ i vagnen mellan 14.45 och 16.15 och han han bara äta från ena bröstet innan han somnade (brukar äta från ena, sova en lite stund o sen äta från andra) men vi får väl se..
I morgon börjar Christoffer skolan igen, snyft... har vart så mysigt att vara hemma alla 3... men vi har det ju ändå rätt bra eftersom han pluggar o då inte är borta lika mycket som om han hade jobbat så jag ska inte klaga... Tror Alvin och jag ska försöka oss på att träffa Alvins mormor i morgon oxo för hon tyckte det va lite länge sedan nu ;)

Badat för första gången

Nu har Alvin badat för första gången i sitt 11 dagar gamla liv :)
Han fick bada tillsammans med pappa i badkaret, han såg emmellanåt lite konfunderad ut, typ vad är det här för konstigt, men annars verkade han rätt nöjd med tillvaron...

bad 2
bad 1
bad 3
Det va inte lika kul att komma upp däremot men när han vart insvept i sitt badlakan vart han glad o nöjd, så nöjd att han kissade ner handduken :)

Mera besök....

Idag har vi haft besök av Alvins farfar med fru och farfars mamma, vilket ju blir gammelfarmor till Alvin...
Alvin fick en jätte fin nalle av Farfar med fru, en sån som de tillverkar på plats när man ska köpa den, den har tillochmed "Nallebevis" där det står födelsedag, vikt och lite sånt på nallen :) Kalle heter han, vi ska rama in hans nallebevis och sätta på väggen i Alvins rum :)
Alvin fick även pengar av både farfar med fru och av gammelfarmor, så kan vi själva handla sånt som behövs till honom, toppen bra!

Vi passade självklart på att ta kort på de 4 generationerna som vi hade representerade här idag...

4 generationer
Gammelfarmor, Farfar, Pappa och Alvin

Jag tror minsan min man kommer bli vit/gråhårig så småningom ;)

Lagom tills besöket gick så somnade Alvin så gott i vagnen, hade precis ätit och då blir man rätt trött förstås... Vi skulle egentligen åkt och handlat på Willys men känndes inte så lockande att släpa upp grabben ur vagnen, eftersom han va nyäten och nyss somnat så stack jag iväg själv och handlade (mannen har ju inget körkort vilket i sånna lägen är väldigt synd) känndes lite jobbigt att åka iväg utan sötnosen men han hade ju sin pappa där, visserligen inte med någon mjölk i tuttarna men det brukar funka med ett finger att suga på, iaf ett tag...
skyndade mig som en tok och när jag kom hem så sov ju förstås grabben fortfarande och hade gjort hela tiden jag va borta (bara ca 1 timme iofs)

Han bädda rent i sängen och fixa lite här hemma innan han vaknade, nu har han ätit och somnat på mitt bröst igen, mannen lagar middag och jag ska försöka lägga ner Alvin i vagnen och hoppas han fortsätter sova där så kanske jag kan få äta i lugn och ro.....

Slutligen en bild på en vaken men väldigt trött och mätt Alvin tagen igårkväll :)
mätt och trött

Lördag...

Vi har ju i 3 nätter försökt få Alvin att sova i sin vagga på natten, första natten gick jätte bra han sov i 3-4 timmar vaknade för mat och efter maten ner i vaggan o fortsatte sova.. natten efter gick inte lika bra, när han somnade på mitt bröst efter amningen på kvällen gick jag och la ner honom i vaggan men efter bara ca 10-15 min vaknade han o va missnöjd... vi ammade lite och när han somnade la jag ner han i vaggan igen men icke.. efter 5 min va han vaken o missnöjd igen... jaha, så han fick sova i vår säng, natten efter va det mer eller likadant, sov väl lite längre i vaggan men inte mycket så det vart till att han sov i vår säng igen...
sen under dagen igår funderade jag lite på hur tusan vi skulle lösa det hela, han sover ju i vaggan på dagarna ibland utan problem men allra bäst sover han nog i vagnen.. sååå igår kväll kom jag på att oki vi testar att lägga vagnens liggdel (liften) i vaggan och lägger honom där...och ja det funkade, i natt sov han från 23-02 i liggdelen som låg i vaggan sen vaknade han o va hungrig.. när han ätit va han ur pigg så han ville inte sova över huvudtaget och eftersom jag va trött så la jag honom brevid mig i sängen vid bröstet o så somnade jag o han oxo så småningom antar jag för sen vaknade vi inte förens vid sex på morgonen igen... ammade o la ner honom i liften som låg i vaggan och han somnade o sov till typ nio... så nu hoppas jag att det kommer funka i natt oxo :)

idag va vi först på en lite promenad på förmiddagen och sen vid 13 kom 3 tjejpolare till mig för att hälsa på...
Alvin fick så fina pressenter av tjejorna...


Från Sara


Från Erika


Från Pia


Alvin hade en rätt lång vaken period när tjejerna va här men när de gått o han ammat slocknade han och sover än... har väl sovit i ca 3 timmar nu får väl se om han vaknar snart för att äta kanske.. annars sover han ju mest vår lilla skatt...
så här söt kan man va när man sover
sover 2sover 1

I morgon kommer Alvins Farfar med fru och hans gammelfarmor hit och hälsar på... då ska vi passa på att knäppa ett kort på 4 generationer :) på min sida finns inga gammlingar kvar men på Christoffers finns både gammelmormor och gammelfarmor, eller hur tittlarna nu blir, jag funderade på det igår nämligen o blev bara förvirrad, låter konstigt att någon på Christoffers sida är nått med mormor, är ju min mamma som är mormor.. strunt samma hur som så är det Alvins Farmors mamma och Alvins Farfars mamma som fortfarande finns i livet :)

Moster Karin på besök...

Idag va Alvins moster Karin här och hälsade på, alla bilder i detta inlägg är tagna med hennes kamera men jag fick använda dem här i bloggen, några av dem lär säkert finnas även i hennes blogg...

Vi gjorde inget speciellt utan tittade mest och myste med Alvin, hon hade tur för han hade iaf en liten vaken period när han inte ammade utan bara va söt och charmig medans hon va här...
Först äter man och sen somnar man av utmattning när man är proppmätt...



Sen tog Karin och jag en promenad med vagnen, det va väldigt slaskigt ute upptäckte vi när vi kom ut men det va ändå skönt att komma ut och gå lite och det va lagom kallt/varm ute.. iofs hade det väl vart nice med lite kallare väder så att snön inte slaskar men men...

Moster Karin vagn
Moster Karin posar lite fint med vagnen.. :)


becca vagn
Stolt Mamma Rebecca kör sin skatt...

Medans vi var ute och promenerade satt mannen hemma och pluggade, han har tenta på tisdag den stackaren. Han fick iaf oxo va med på bild
Christoffer plugg


Vi lämnade av Karin vid bussen ute på promenaden och jag gick hem med Alvin. Han fortsatte sova i vagnen när vi kom hem och jag passade på att städa bort julen, ut med julgranen och ner med adventsljusstakar och allt annat juligt.. har egentligen velat göra det tidigare men tiden har inte riktigt funnits... sen passade jag på att vika och sortera lite tvätt och städa lite rent allmänt... jag gillar att städa och gå o små plocka så det känns inte jobbigt för mig att göra det när Alvin sover, kan ju annars låta som en tråkig syssla att fixa med när man väl har lite tid för sig själv.. :)
Alvin sov ända till sju, somnade typ vid tre.. självklart var middagen som Christoffer lagade precis färdig när han tyckte att han skulle vakna så det vart till att äta och amma samtidigt :)
Innan jag satte mig med Alvin gick vi för att byta blöja och mitt i när jag står där så kissar han rakt upp, jag kastar på en liten handduk och vi räddar iaf hans kläder, precis när jag lyfter lite för att se om han är klar så bajsar han.. rakt ut på mig o ner på golvet.. hoho det tyckte han säkert va skoj... well well det va bara att kasta ner allt i badkaret och torka golvet... sen vart det middag, både för mig och Alvin...
Nu har han somnat på mitt bröst och jag har ätit klart. Ska förflytta oss till soffan för att kika på let´s dance... tror att Alvin snart vaknar och vill äta från andra bröstet, han brukar ta en liten sovpaus mellan nämligen o jag tror inte han sover så länge igen redan när han nyss sovit i 4 timmar, fast man vet iofs aldrig med den här lilla killen....



BVC och shopping i stinsen!

Hallå!
i natt va Alvin kinkig och svår sövd, fram till fyra va han orolig av sig o ammade nästan konstant, så fort jag la ner han i vaggan vaknade han och va ledsen, gissar så här i efterhand på att han hade ont i magen för i morse hade han bajsat massa massa.. iaf så somnade han tillslut vid fyra, på pappas arm ;) och sov ända till kvart i tio.

Vid ett snåret kom vår bm från bvc för att skriva in Alvin och väga honom, hon sa att han va så fin så fin, naveln såg bra ut och hon konstaterade att amningen gick fin fint, hon verkade vara super bra, inte sån där som tvingar på en hur man ska göra med sitt barn utan verkade tycka och tänka väldigt lika som oss  och dessutom inte vara en sån som talar om hur man ska göra utan att alla familjer gör så som känns bäst för just dem.. är verkligen jätte nöjd med att ha fått henne, har hört om många konstiga kontakter på bvc så va faktiskt lite orolig innan... iaf så vägdes så vår "lilla" gosse... han väger nu 4230g, för 3 dagar sedan vägde han 4040g.. hehe.. ja han går ju upp fint kan man väl säga, hehe.. skönt att amningen mao funkar så bra.

När May hade gått, alltså hon från bvc så fick Alvin äta och sen åkte han och jag iväg och plockade upp moster Maria hemma hos henne och så begav vi oss till Stinsen, rätt snart där så vaknade Alvin och va inte så glad, han ville ha mat... tidigare har han bara sovit jämt när vi vart någonstans så det här va en ny sak att lära sig, amning i offentlig miljö... vi gick och satte oss på ett fik, ett lite avskilt bord och Alvin åt så snällt så, gick faktiskt bara bra, skönt :) vi fikade klart och Alvin åt och sen gick det att lägga honom i vagnen fast han sov inte riktigt utan låg o kollade lite till och från, efter ett tags gående i olika affärer somnade han dock  så sött...
här är lite bilder från Shoppingturen, först med Moster Maria
Moster Maria

Så här sött sov Alvin i vagnen medans mamma fyndade lite på rean ;)
shopping 2
Tyckte personalen på Kapahl va lite sega på att komma och vilja ha betalt, jag väntar o väntar tills det dyker upp en tjej med släpande steg.... tur att Alvin sov så sött och inte va arg och skrek då hade jag antagligen blivit aningens stressad, man lär ju vänja sig vid sånna situationer men än tycker jag det är lite jobbigt om han skriker och man inte kan göra så mycket, för ofta så är det enda som hjälper att ge honom bröstet, eller åtminstonde bära honom och det är ju inte alltid man kan slänga upp en tutte bara sådära ;)
shopping 1

i morgon kommer Moster Karin hit och hälsar på, fullt ös här, alla vill träffa vår lilla skutt :)

Sjusovare...

i går bestämmde vi att vi skulle testa att låta Alvin sova i sin vagga under natten istället för i sängen hos oss, är ju super mysigt att ha honom i sängen tillsammans med oss och jag har sovit helt oki men vi tänkte att vi testar iaf för det lär ju vara lättare att vänja honom nu än senare när han verkligen vant sig vid att sova mellan oss, plus att jag kanske sover ännu bättre om han inte ligger hos oss och dessutom kan det vara trevligt för mig och christoffer att kunna ligga lite nära och mysas :)

så.. vid halv ett (ja vi har lite sena nattvanor här fast Alvin hade sovit i vagnen under kvällen så) gick vi o la oss, Alvin hade somnat på mitt bröst så jag la ner han i en väl ombonad vagga och så kröp vi ner i sängen, sov från 00.30 till 04.00 då vart det blöjbyte och amning i ca 45 min, han somnade på mitt bröst och jag la ner han i vaggan vid ca 04.45.. han sov sen till. 8.00 då vi bytte blöja och ammade igen.. jag tänkte att ja jag chansar o se om han kan sova lite till så när han somnade på mitt bröst la jag ner honom i vaggan och då sov han mellan ca 8.45 och 9.45 då vaknade han och jag tog upp honom till oss, han verkade inte hungrig då så vi låg bara och myste ett tag. Alvin somnade igen och jag la över honom till Christoffer och själv gick jag upp för att fixa sen frukost... åt frukost i lugn och ro, killarna sov fortfarande, gick och tog en dusch, killarna sov fortfarande, sminkade mig lite, killarna sov fortfarande, satt på familjeliv lite, killarna sov fortfarande.... och killarna sover ännu.. klockan är snart kvart över tolv och mina stackars bröst sprängs snart.. haha, snart får de tusan vakna, han borde vara hungrig då han inte ätit sen vid typ åtta tiden.. well well, jag har hunnit ha massa tid för mig själv iaf men nu börjar som sagt brösten längta efter Alvin och jag saknar att gosa med honom...

Smög in och fotade mina två älsklingar och så här söta ser de ut där de ligger...


sover 2

sover 1

Mitt lilla matvrak!

Alvin är ett litet matvrak, tur att jag har mycket mjölk, känner mig som en kossa mellan varven men Alvin verkar nöjd :-)

Matvrak 2
Här har han på sig sin fina grodpyjamas som han fått
av moster Maria.
Matvrak 1
mums mums jag ska bli stor och stark... :-)

Dagens händelser...

I morse hade vi tid för att ta pku test på Alvin klockan 8.30 på hotell bb, Alvin sov sött hela vägen dit och ammade så fint medans han vart stucken och reagerade inte alls på att barnmorskan snodde lite blod från honom :)
Eftersom vi ändå va ute o åkte passade vi på att åka till min mammas jobb för att låna kopiatorn, måste skicka in lite papper till FK, min mamma jobbar väldigt nära sollentuna centrum så vi tog vagnen och gick en promis ner till centrum, där köpte jag en amningsbh och så hittade vi en pyjamas till Alvin, passade på att handla lite på ica oxo innan vi traskade tillbaka till bilen, Alvin sov som en stock hela tiden från att vi åkte från sjukhuset och sov fortfarande när vi kom hem vid elva snåret, vi la över honom i vaggan och han fortsatte sova ända till ett tiden... Vid ett vaknade han och var hungrig men efter att ha ätit somnade han om igen på direkten och sov till tre, jag och christoffer passade oxo på att sova då, skönt :)

Så här mumsigt är det att suga på pappas finger när mammas tuttar är upptagna med nått annat, typ duscha eller gå på toa, Alvin förstår inte riktigt att tuttarna inte kan finnas tillgängliga precis jämt och han blir väldigt otålig när han ska få mat men det enligt honom inte går tillräckligt fort :)
070108chrisalvin

 
Vid tre tiden vaknade han och åt lite och sen va han vaken och bara va i knät och tittade runt på allt runtomkring och va allmänt mysig.. hittils har han mest vart vaken för att amma och har han inte ammat har han gnällt lite eller så men inte bara varit och myst, mysigt va det iaf, han slumrade till lite emellanåt men inga långa stunder... vid åtta slocknade han dock och jag la ner han i vagnen och sen dess har han sovit :)

så här fin kan man se ut när mamma typ lyfter upp en i filten när man legat och sovit i vagnen

I imorgon har vi inget speciellt planerat får se vad vi hittar på helt enkelt ....

Kusiner

Idag på eftermiddagen kom Alvins Farmor, faster Anneli och hans 2 kusiner Johan och Emil på besök.
Alvin fick jätte fina kläder i pressent och en mjukdjurshund som kusinerna valt.
Vi fikade och alla tittade och höll i Alvin. Här är Alvin tillsammans med kusinerna Johan oc Emil, båda aningens äldre än Alvin :-)

kusiner

I morgon bitti klockan halv nio ska vi va tillbaka på hotell bb för att ta pku provet, tur att jag sovit ett par timmar tidigare under kvällen med tanke på att jag fortfarande sitter här nu när klockan är ett på natten... va faktiskt påväg att lägga mig, skulle typ bara stänga ner datorn men då vaknade Alvin med ett illtjut, han hade bajsat och va inte alls nöjd, när han sen va ren och fin igen ville han förstås amma lite så då hamnade jag här, nu har han dock somnat ifrån maten så jag ska ta med honom in i sovrummet och krypa ner i sängen. God natt!

Första promenaden med vagnen!

Tjo!
idag vågade vi oss ut på vår första promenad med vagnen, en påbylsad liten Alvin stack upp där nere under täcken o grejor...


Så här fin är han i overallen som han fått från moster Karin och hennes tjej Frida :)


Vi gick inte så långt, bara ner till kiosken i vårt lilla centrum, fortfarande lite jobbigt att röra sig för mig och man får ta det lite lungt såhär i början men det va väldigt skönt att komma ut lite och Alvin sov så sött hela vägen, pappa Christoffer lät inte mig köra vagnen alls det skulle han göra, jahaja... hehe.. det va nog bra det eftersom jag har lite ont och så iofs, lär få köra den dära vagnen mååånga gånger i framtiden så ...

Christoffer vagn

Nu ligger underverket och sover i sin vagga, han har inte vaknat sen promenaden, trots att vi tog in han och klädde av overallen, lär väl dock snart vakna och vilja ha mat antar jag.
Strax kommer hans Farmor, Faster Anneli och kusinerna Emil och Johan hit för att fika och spana in honom...

Alvin är här!

Tisdagen den 2 januari vid fem snåret åkte vi så in till förlossningen, då hade jag haft värkar från klockan 6 på morgonen som sakta men säkert ökade i intesitet och styrka... Efter 7½ timme på förlossningen föddes han. Onsdagen den 3 januari 00.56. 50 cm lång och 3970kg tung, vår underbara son Alvin.
Alvin 1 dygn
Vi var kvar på hotell bb till på fredag förmiddag, nu är vi hemma och försöker landa i allt det nya, han är så fin och underbar, vi roar oss med att amma dagarna i ända, sover gör Alvin helst på mig men idag har han legat och sovit i vagnen i 2 timmar snart, därav att jag han uppdatera här :)

Helt otroligt att man kan älska någon så mycket så fort, han är så fin, vår skatt!

Becca och Alvin
Trött men lycklig Becca med sötaste Alvin sovandes på bröstet.